Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar YKS EMİNE ERDOĞAN tsk CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut

CHP’li Gürer’den At, Eşek, Domuz Eti Uyarısı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “At, eşek etinin gıdada kullanıldığı ortaya çıktı. At eti, eşek eti, domuz eti gıdada kullanılıyor. Bu firmalar tespit ediliyor, tespit edilen firmaların ne yazık ki faaliyetleri durdurulmuyor, bir ceza ile geçiyor. Enflasyonu düşürmenin yolu bu millete at, eşek, domuz eti yedirmekten geçmemeli” uyarısını yaptı.

Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bir basın mensubunun, “Bosna Hersek ile imzalanan uluslararası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. At, eşek, domuz bunların da sakatatların gümrüklerinde sıfırlama var, ne diyorsunuz?” sorusuna  şu yanıtı verdi:

“2006 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti domuz etinin kasaplık hayvan olduğu yönünde karar aldı, bu yönetmeliğe girdi yani o günden sonra domuz eti kasapta satılabiliyor, aynı şekilde marketlere gittiğiniz zaman domuz etini alıyorsunuz. Şimdi bunların nerede kullanıldığını denetleyecek Türkiye’de mevcuttaki Tarım Bakanlığının yapısı müsait değil yani yeterli denetim elemanı yok. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde 179 tane firmanın ürünlerinde yapılan incelemede ortaya çıkan durumda vahim. Burada ne çıktı, domuz etinin gıdada kullanıldığı çıktı. Peki ne çıktı; at, eşek etinin gıdada kullanıldığı ortaya çıktı. At eti, eşek eti, domuz eti gıdada kullanılıyor. Bu firmalar tespit ediliyor, tespit edilen firmaların ne yazık ki faaliyetleri durdurulmuyor, bir ceza ile geçiyor. 

Enflasyonu düşürmenin yolu bu millete at, eşek, domuz eti yedirmekten geçmemeli. Bosna Hersek’ten gelen etlerde nelerin çıktığı kamuoyunun bilgisi dahilinde. Tekrar oradan gelecek ürünler için sıfırlanmış. O ürünleri Türkiye’de kim nerede kullanılacak, kim tüketecek? Kimin ihtiyacı var?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.