Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

CHP'li Gürer'den Bakan Bak'a: Gerçekten Niğde’ye Stadyum Yapılması Düşünülüyor Mu?

CHP Niğde Milletvekili ve Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin stadyum sorununu TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a soru önergesi yönelten Gürer, “Gerçekten Niğde’ye stadyum yapılması düşünülüyor mu?” diye sordu. 

“Yılan Hikâyesine Döndü”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Niğde’nin stadyum sorununu gündeme getirdi. Uzun yıllardan bu yana AKP’li bakanlar tarafından her seçim döneminde Niğde’ye 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacağı yönünde vaatler verilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Gürer, “Niğde’ye yapılması düşünülen stadyum adeta yılan hikâyesine döndü. Her seçim döneminde Niğde’ye gelen kabine üyeleri, şehre bir stadyum yapılması için Ankara’da girişimde bulunacağını açıklıyor. Hatta Niğde milletvekilleri ve Niğde Belediye başkanı da zaman zaman Niğde’ye 15 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacağını söylüyor. Tüm bu vaat ve söylemlere rağmen stadyum için halen bir çalışmanın olmadığı görülüyor” dedi. 

Gürer, önergesinde, “Gerçekten Niğde’ye bakanlığınız tarafından bir stadyum yapılması düşünülmekte midir? Böyle bir çalışma var ise hangi aşamadadır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. Gürer, Niğde’de mevcut stadın 3500 kişilik olduğunu ve yetersiz kaldığının görüldüğünü ifade ederek 20 bin kişilik stadın Niğde’ ye bir an önce yapılmasını istediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı  2014 Yılında Yapılacağını Açıklamıştı
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; 2014-2015- 2016 yıllarında yaptığı açıklamalarda Niğde’de stat yapılacağını duyurmuştu.  Şubat 2017 ‘de Niğde’ye gelen Spor Bakan Akif Çağatay Kılıç’ta stat sözü vermişti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.