Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

CHP’li Gürer’den Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar için kanun teklifi verdi. Teklife göre, emeklilik için gereken prim gün sayısı koşulunu sağlayıp yaş koşulunu sağlamayanlara yaşlılık aylığı bağlanacak.

CHP Gürer, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre, emeklilik için gereken prim gün sayısı koşulunu sağlayıp yaş koşulunu sağlamayanlara yaşlılık aylığı bağlanacak. Düzenlemelerin yayımı tarihinden itibaren 3 ay içinde Kuruma yazılı olarak başvuru yapılacak.

Teklifin gerekçesinde, 1999 yılından önce sigortalı olup emekli olabilmeleri için yaş sınırları uzatılan yaklaşık 3 milyon kişinin mağdur edildiği, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sigorta prim gün sayılarını tamamlamalarına rağmen emekli edilmemesinin ülkenin kanayan bir yarası hâline geldiği belirtildi.

Prim günü dolanın yaşa takılmadan emekli olmasının genç işsizliği önlemek açısından da önem arz ettiği ifade edildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.