CHP’li Gürer’den ‘Lahana’ İsyanı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  1 liradan satılan lahananın İstanbul’da da 5 lirayla fiyatlandırıldığını belirterek lahananın satışıyla ilgili destek sağlanmasını istedi.

Niğde’den getirdiği lahana ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Gürer, “Niğde ilinde geçen yıl lahananın adedi 2 liradan satılıyordu. Bu yıl ise lahananın adedi 1 liradan satılıyor. Bu 1 liradan satılan lahana İstanbul’da da 5 lirayla fiyatlandırılıyor. 1 liradan satılan lahana ne yazık ki üreticiyi kurtarmıyor” dedi.

Lahananın kanser, kalp hastalığı, karaciğer yağlanmasına da iyi geldiğini belirten Gürer, “Bu, Profesör Canan Karatay’ın da ifade ettiği gibi ilaç. Turşu olarak yenebiliyor, yemek olarak tüketebiliyor. İnsan sağlığı için kalp için karaciğer yağlanması için kanser için de olumlu etkisi olduğunu yine Profesör Karatay ifade ediyor. Biz de diyoruz ki çiftçi bu anlamda mağduriyeti var, ürün hem değer bulsun hem de bu ürünün satışıyla ilgili destek sağlansın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.