CHP’li Gürer’den Şok Peynir Açıklaması: ”İçinde Kemik Unu Var”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Peyniri siz satış noktalarından alıyorsunuz ama bu, peynir değil. Yani bunda süt yok. Bunun içinde kemik unu var. Bunun yanında nişasta var.  Bunun yanında piyasadan toplanmış iade peynirler var. Bunlarla harmanlanarak üretim sağlanıyor” dedi.

“BU PEYNİR DEĞİL”

Gürer, TBMM’de “gıda terörü” konusunda basın toplantısı düzenledi.

Yanında getirdiği peynir örneklerini gösteren Gürer, “Bu peyniri siz satış noktalarından alıyorsunuz ama bu peynir değil. Yani bunda süt yok. Bunlar marketlerde dahi satılıyor. İçinde süt olmadan peynir üretilen bir duruma geldik” diyerek, şöyle devam etti:

“Normalde, 450 ton çiğ süt kullanarak 45 ton civarında peynir elde ediliyor. Bunun yerine 20 ton bitkisel yağ alıp içine kuru maddeler ve farklı ürünler de katarak 15 ton civarında peynir elde ediyorsunuz. Margarin ve katkı maddelerini içine koyarak süt üretiyorsunuz. Sorun buradan kaynaklanıyor. Bu süt değil.”

“İÇİNDE KEMİK UNU VAR”

Gazetecilerin, “Katkı maddeleri dediniz neler var içinde?” sorusuna da Gürer, “Bunun içinde kemik unu var. Bunun yanında nişasta var. Bunun yanında piyasadan toplanmış iade peynirler var. Bunlarla harmanlanarak üretim sağlanıyor. Raftan alırken vatandaş bunu peynir diye alıyor. Oysa peynir değil margarin. Katkı maddesi var içinde. Sütsüz peynir yer olduk” yanıtını verdi.

Tuz tartışmasına da değinen Gürer, “Geçenlerde Prof. Canan Karatay tuz konusuna anlatırken bir ara televizyona bağlanmayı da düşündüm. Nedeni şu, Canan Karatay diyor ki kaya tuzu sağlıklıdır. Kaya tuzu sağlıklıdır diyor ama Türkiye’de kaya tuzu olarak üretilen tuzların rafine edilmeden yenmesi mümkün değil. Orada diyor ki bu tuzları rafine etmeden alın. Rafine etmeden yalnızca hayvanlar o tuzları kullanıyorlar. Çünkü kaya tuzunun içinde kil var. Kil arındırılmadan o tuz kullanılamaz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.