Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP’li Gürsel Erol Disipline Sevk Edildi

CHP’de 41 yıl sonra Elazığ’dan seçilen milletvekili Gürsel Erol, Parti Meclisi (PM) tarafından tedbirli olarak “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildi.

CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Toplantı sonucunda Elazığ’dan milletvekili seçilen Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından oy çokluğu ile tedbirli olarak “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmış ayrıca genel merkez önünde oturma eylemi başlatacağını açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU EYLEM ÇAĞRISINI AFFETMEDİ

CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler toplantının gündeminde değildi. Kılıçdaroğlu’nun sadece Erol hakkında dosyayı üyelere sunduğu belirtildi. Gürsel Erol’un oturma eylemi çağrısının ihracına giden yolu açtığı ifade edildi.

CHP parti tüzüğünde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” maddesi yer alıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.