Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi ARYA Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter

CHP’li Havutça Diyanet Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Diyanet hakkında “Anayasanın laik devlet ilkesine ve Medeni Hukukunun 124. maddesine aykırı hareket etmek” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Havutça, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet adresinde yer alan ifadelere dikkat çekerek şöyle dedi:

“Anayasanın laik devlet ilkesine ve Medeni Hukukumuzun 124. maddesindeki ‘Erkek veya kadın on yedi yaşını doldurmadıkça evlenemez’ yasal düzenlemelerine rağmen Diyanet İşleri Başkanlığının Anayasaya ve hukuka aykırı hareket ederek toplumu kanunların dışına yönlendirmesi kabul edilemez. Diyanetin, Anayasaya ve Medeni Kanuna aykırı toplumu suç işlemeye yönelik yaptığı resmi açıklamalar nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve sorumlu kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması için TCK’nin, 5237 Sayılı Kanunu gereği soruşturma açılmasını talep ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.