Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP'li İnce: Benim İstediğim Yer Belli

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Ben grup başkanvekilliğini kendi rızasıyla bırakmış birisiyim. Ben ne diye şimdi MYK isteyeyim ki. Benim istediğim yer belli, benim MYK talebim falan yok” dedi.

İnce, kurultay salonunda ANKA’nın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün yaptığı görüşmenin ardından çıkan bazı iddialara işaret eden İnce, şöyle dedi:

“Genel Merkez kaynağı diye bir kaynak olmaz. O kişi çıkar ortaya adını açıklar. Ben hiçbir genel başkan yardımcısıyla bu süreçte görüşmedim, öyle bir görüşmem olmadı, hiç birinin bilgisi yok. İstanbul Milletvekilimiz Ali Özcan, Aydın Milletvekilimiz Metin Lütfi Baydar, Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan ve Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşen ile birlikte kapalı bir mekanda oturduk.

Ali Özcan bana 'Sen Genel Başkanla görüşmez misin' dedi. Benim bir MYK talebim yok,  ancak dedim genel başkan ne zaman görüşmek isterse emri olur. Ben bu partinin geleneklerinden gelen birisiyim. Genel Başkan’ın daveti benim için emirdir ve dün Özel Kalem Müdürü Şükran Hanım beni aradı, saat 17.30’da Çevre Sokak’ta Genel Başkan’ın beni beklediğini söyledi, gittim, baş başa görüştüm. Aramızda geçen bir görüşme bu.

Ben grup başkanvekilliğini kendi rızasıyla bırakmış birisiyim. Ben ne diye şimdi MYK isteyeyim ki. Benim istediğim yer belli, benim MYK talebim falan yok. Bunu arkadaşlar da biliyor da şimdi bilmemezliğe geliyorlar, yalan söylüyorlar.”

-“SÖNÜK, SİLİK”-

Kurultay havasına ilişkin de İnce, “Sönük… 7 Haziran ve 1 Kasım’ın muhasebesi yapılmadı, nerede hata yaptık, bir özeleştiri yapılmadı, 7 Haziran’da tek başına iktidarı kaybetmiş bir AKP, 5.5 ay sonra tek başına yeniden iktidar oldu, bunlar neden oldu. Sönük, silik, Türkiye’ye umut olmayan bir kurultay seyrediyorum. 1983’ten beri kurultayları bilen ve bunların hepsinde delege olmuş birisiyim, ilk kez böyle bir kurultay görüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.