Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs türkiye yunanistan vakıfbank abd ANTALYA merkez bankası esnaf suriye

CHP’li İnce: “CHP, Derhal Beklemeden Seçimli Olağanüstü Kurultaya Gitmelidir"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Yapılması gereken basittir. Derhal beklemeden, seçimli olağanüstü tüzük ve program kurultayıdır. Bu kurultayımız bu olağanüstü kurultayımız cumhurbaşkanlığı kurultayı olarak anılacaktır. Yakışanı tüzüğümüzün gereği Sayın Genel Başkanının olağanüstü kurultayı toplamasıdır” dedi.

İnce beraberindeki bir grup milletvekiliyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İnce, parti içindeki kurultay tartışmaları ve cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemine ilişkin basın toplantısına şunları ifade etti:
“Önümüzde yepyeni bir durum var. CHP kendini bu yeni duruma göre yeniden düzenlemelidir. Programını, tüzüğünü, söylemini, dilini, yönetim anlayışını baştan aşağıya değiştirmelidir. Artık yüzde 25’i yüzde 30 yaptım demek başarı sayılmıyor. Artık 50 artı 1 gerekli. Bu yeni durumda CHP’nin Tüzüğü, Programı yeni duruma cevaz vermemektedir. Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği tüzüğümüzde yazılı değildir.

“İL BAŞKANLARIMIZIN TOPLANTISINDA İL BAŞKANLARIMIZA YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞTİR”
Tıpış tıpış oy verme dönemi geride kalmıştır. İl başkanlarımızın toplantısında il başkanlarımıza yanlış bilgi verilmiştir. Onlara kasımda kurultay sözü verilmiştir. Olağan kurultay sözü verilmiştir.

“SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK VE PROGRAM KURULTAYIDIR”
İnce, "Yapılması gereken basittir. Derhal beklemeden,  seçimli olağanüstü tüzük ve program kurultayıdır. Bu kurultayımız bu olağanüstü kurultayımız cumhurbaşkanlığı kurultayı olarak anılacaktır. Yapacağımız olağanüstü kurultayın adı da cumhurbaşkanlığı kurultayı olacaktır. Bir, cumhurbaşkanı adayımız partili mi olacak, dışarıdan birisi mi olacak. Partili olacaksa partiden istifa edecek mi? Edecekse ne zaman edecek. İki; nasıl belirlenecek. Üyelerle mi, tek turlu mu, çift turlu mu?  Kurultay delegeleri mi belirleyecek yoksa kapalı kapılar ardında tek başına mı karar verilecek.
Yakışanı tüzüğümüzün gereği Sayın Genel Başkanın olağanüstü kurultayı toplamasıdır, yakışan budur." dedi.

“ZORUNLU HALLERDE BUNUN YAPILMAYACAĞI ANLAMI DA ÇIKARILMAMALIDIR”
İmza toplamak gibi bir sürece girmek partimizi yorar. Tartışmaya açar, bu doğru değildir. Ama zorunlu hallerde bunun yapılmayacağı anlamı da çıkarılmamalıdır. Meydanlarda, salonda cumhurbaşkanını eleştirirken CHP’nin olağanüstü seçimli kurultay istemesi için de 650’ye yakın imza gereklidir yüzde 50 artı 1 gereklidir dersek insanları inandıramayız. Türkiye’de demokrasi istiyorsak önce partimizde demokrasi istemeliyiz.

“ÖNCE PARTİDE DEMOKRASİ“
Önce partide demokrasi  sonra Türkiye’de demokrasi demeliyiz. Delegelerden korkmamalıyız. Kimseyi tahrik etmeye hakkımız yoktur. Kimseyi kapının önüne koymaya lüksümüz yoktur. Amacımız kendi arkadaşlarımızı kapının önüne koymak değil, kapının önündekileri içeriye almak olmalıdır, kucaklamak olmalıdır. Seni disipline gönderirim yerine onu kahve içmeye davet edip gönlünü almaya yanlışı varsa yüzüne söylemeye ihtiyacımız vardır.

“KENDİ PARTİ MECLİSİ ÜYESİNİN ELEŞTİRİLERİNE KATLANMAYANLAR”
Kendi Parti Meclisi üyesinin eleştirilerine katlanmayanlar nasıl büyük şemsiyeyi nasıl büyük uzlaşmayı kuracaklar. Kendi arkadaşlarına katlanamayanlar topluma bunu nasıl anlatacaklar. Bir lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır. Ben aday değilim ama adayı ben belirlerim orayla görüşürüm burayla görüşürüm demek ben aday olursam seçim kazanamam benimle seçim kazanılmaz demektir.
Bizim çağrımızdır, partimizi lütfen yormayın, ülkemizi lütfen yormayın, olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı büyütmeyin, uzatmayın, değişim taleplerini zamana yayarak kapatmaya çalışmayın. CHP’nin yeni kadrolara yeni söylemlere yeni iddialara ihtiyacı vardır. Toplayın olağanüstü kurultayı bu işi bitirelim. Artık kurultay kazanmak yetmiyor, ben 25’i 30 yaparım demek bir işe yaramıyor. "

 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin soruya, “Burası adaylık açıklama toplantısı değil. Ama ben hiç iddialarımdan vazgeçmiş birine benziyor muyum” derken “Disiplinlik bir iş yaptığımı düşünmüyorum” dedi.  “Olağanüstü kurultay toplanmazsa imza toplamayı düşünüyor musunuz?” sorusuna da İnce, “O sonraki iş. Yakışanı, şık olanı Sayın Genel Başkan’ın böyle bir yetkisi var” dedi.

İNCE ADAY OLUP OLMAYACAĞI SORUSUNA YANIT VERDİ
İnce beraberindeki 13 milletvekiliyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İnce, basın toplantısında soruları da yanıtladı.
“Kurultay da aday mısınız?” sorusuna İnce, “Burası adaylık açıklama toplantısı değil. Ortada bir olağan kurultay takvimi yoktur. Benim elimde yok. Sizin eliniz de var mı? Bu olağan kurultayı başlattık demek, hani takvim, takvim yok. Bu olağanüstü kurultay talebini kapatmak için zamana yaymak için alelacele alınmış bir karardır. Adaylık konusu burada konuşulacak bir şey değil, o tabanla konuşulacak bir şeydir. Ama ben hiç iddialarımdan vazgeçmiş birine benziyor muyum” dedi.
“İstanbul’daki cenaze töreninde Genel Başkanla konuşma fırsatı buldunuz mu, Yalova’ya giderken Deniz Baykal ile ne konuştunuz?” sorusuna da İnce, “Yalova’ya birlikte gittik. Buradan bir siyasi anlam çıkar mı bilmiyorum. Cenazelerden siyasi sonuç çıkmaz” yanıtını verdi.

“KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİNİN KESECEĞİNE İNANIYORUM”
“Deniz Baykal’ın Abdullah Gül çıkışına ne diyorsunuz?” sorusuna da İnce, “Öyle bir çıkış yapmadı aslında, orada bir saptırma var yani öyle bir şey demedi tam ama ben CHP’nin taa Kuvayi Milliye’den bu yana kökleri olan bir partinin kendi göbeğini kendinin keseceğine inanıyorum” dedi.

“DİSİPLİNLİK BİR İŞ YAPTIĞIMI DÜŞÜNMÜYORUM”
“Kendiniz hakkında da bir disiplin soruşturması başlatılabilir mi?” sorusuna da İnce, “Hayır, sanmıyorum. Kapının önüne koymak çözüm değil, kapının önünü bayram yerine çevirmemiz lazım. Kapının dışında bekleyenleri içeri almamız lazım. Disiplinlik bir iş yaptığımı düşünmüyorum” diyerek şöyle devam etti: “2002’de birlikte milletvekili olduk. 2004 sonlarında Sayın Baykal’a çekil diye bir çağrı yaptık.31 milletvekili 31’ler bildirisi hatırlayın orada Sayın Kılıçdaroğlu’nun imzası da var. Benim imzam da var. Kırıp dökerek, sopa göstererek partiyi yönetmektense kucaklayarak olması gerektiğini düşünüyorum.”
Bir başka soruya İnce, “Önümüzde olağanüstü kurultay talebimiz var, önce bunu bir netleştirelim” dedi.

“O SONRAKİ İŞ”
“Olağanüstü kurultay toplanmazsa imza toplamayı düşünüyor musunuz?” sorusuna da İnce, “O sonraki iş. Yakışanı, şık olanı Sayın Genel Başkan’ın böyle bir yetkisi var. Hiç yarışmaya gerek yok, niye böyle yarışalım, bu yetkiyi kullanmasını istiyoruz. O sonra düşünülecek işlerdir” yanıtını verdi.
“CHP’nin cumhurbaşkanı adayı CHP’li olmalı, sizin tanımınız ne?” sorusuna İnce, “Bunu Sayın Genel Başkan belirleyemez, bunu ben de belirleyemem. Bunu 14 milletvekili de belirleyemez. Bunu partinin en üst karar organı karar vermelidir, o da kurultaydır” dedi.
“İddiamdan vazgeçmedim dediniz, bu 2019 cumhurbaşkanı adaylığı için de mi?” sorusuna İnce, “Ooo çok ileri aşama olur onlar. Biz önce partinin tüzüğünü, programını, yönetimini, anlayışını, dilini bir değiştirelim. 2019 için şimdiden çok erken olur” yanıtını verdi.

“SAYIMIZ BU KADAR AZ DEĞİL”
Bir başka soruya da İnce, “Arkadaşlarımın 14 milletvekilinin fiziken, ruhen burada olmaları sizi yanıltmasın, ruhen burada olan çok arkadaşım var. Sayımız bu kadar az değil” dedi. İnce, “O sonraki iş dedim. Ben Sayın Genel Başkan’ın da sorumlu davranacağını, partiyi tartıştırmayacağını ve bunu toplayacağını düşünüyorum” diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.