CHP’li İnce: Özgür İradeli Kurultay Delegelerinin İmzasıyla Adayım

CHP Genel Başkan Adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Ben özgür iradeli kurultay delegelerinin imzası ile adayım. Ortak bir 49 imzayı, genel başkanın ipoteği altındaymış gibi bana devretme hakkı yoktur. Kabul etmiyorum. Lütuf kabul etmiyorum” dedi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. İnce, kurultayda “mükerrer imza” konusuyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun “mükerrer olduğu saptanan 48 imzanın benim genel başkanlığıma yönelik tercihinin divanca dikkate alınmaması ve diğer aday Muharrem İnce’nin listesinde sayılmasını talep ederim” şeklideki dilekçesine tepki gösterdi. İnce, şöyle konuştu:

“Mükerrer İmza Yok”

“CHP’nin tüzüğü çok net. CHP’nin tüzüğünde aday olmak isteyen genel başkan adaylarının imzalarında mükerrer olursa eğer, mükerrer olan imza veren kurultay delegeleri divana çağırılır, ‘seç, tercihini yap’ denilir. Eğer 49 mükerrer varsa, asla yok, bundan emin olun. Bu bir Ali Cengiz oyunu, asla yok çok iyi biliyorum. Varsa da kendileri mükerrer yaptırmıştır. Benim bir gücüm yok ki delegeye baskı yapacak. Onların gücü var.

“49 Delege Genel Başkanın Marabası Değil”

Diyelim ki mükerrer imza var. Divan başkanı, delegeyi divana çağırır der ki, ‘Kılıçdaroğlu mu Muharrem İnce mi seç’ der. Böyle bir işlem yapılmadan divan başkanı, genel başkan bir iki satır yazı yazmış, demiş ki ’O 49’u bana değil Muharrem İnce’ye yazın.’ O 49 delege genel başkanın marabası değildir. Genel başkanın böyle bir hakkı yoktur, benim de böyle bir isteğim yoktur. Ben genel başkanın onayı ile genel başkan adayı olmam. Böyle bir talebim yok. Yüreğine güvenen divan, delegeleri toplar parmak işareti ile sorar. Bu suni bir krizdir, algı operasyonudur, bunu sonlandırın. Buradaki dertleri şu; ‘Bakın imza sayısı az, nereden bu genel başkanlığı kazanacak ki’ diye bir algı yaratmak istiyorlar, korkuyorlar aslında.

“Sadece Adil, Özgür Bir Yarış İstiyorum”

O kanal kanal gezen genel başkan yardımcıları yarın Parti Meclisi yarışında rezil olacaklarını biliyorlar. Ben bu tartışmalara son veriyorum. 166 imzayla oraya teslim ettim ben. 166 ve hiçbir tane mükerrer yok. Şu anda beni arayıp, cep telefonuma mesaj atıp ‘sana imza vermediğim için utanıyorum’ diyenden tutun ‘ Sana bütün bir il olarak imza eksiğin varsa gelir imza veririz’ diyenler, istediğiniz kadar, hatta benim topladığım imza kadar bunu söyleyenler var. Bunlar ayıptır, bu CHP’yi tartıştırmaktır. Ben özgür iradeli kurultay delegelerinin imzası ile adayım. Genel başkana verilen ortak bir 49 imzayı, genel başkanın ipoteği altındaymış gibi o imzaları bana devretme hakkı yoktur. Kabul etmiyorum. Lütuf kabul etmiyorum. Ben adil bir yarışma istiyorum, adil. Adalet istiyorum. Sadece adil, özgür bir yarış istiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.