Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li İnce’den Tüzük Önerisi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin tüzük kurultayı öncesinde,  cumhurbaşkanı adayının partiye kayıtlı 1 milyon 250 bin üye tarafından belirlenmesi ve  iki seçimde CHP’yi 1. parti yapamayan genel başkanın görevi bırakması önerisinde bulundu. 

İnce, CHP’nin 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Cumhuriyet Halk Partisi çoğunlukçu, baskıcı, otoriter, özgürlükleri kısıtlayan AKP iktidarına karşı özgürlük, adalet, çoğulcu demokrasi vaat eden bir siyasi parti olarak kendi iç işleyişini belirleyen tüzüğünde bu iddialarında tutarlı ve inandırıcı olduğunu ortaya koymak zorundadır.

Bizim tüzüğümüzde Cumhurbaşkanı adayımızın nasıl belirleneceğine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu eksikliği ortadan kaldırmak, 2014’teki gibi bir Cumhurbaşkanı adayı belirleme hatasına düşmemek için bizim önerimiz Cumhurbaşkanı adayımızın partimize kayıtlı 1 milyon 250 bin üyemiz tarafından belirlenmesidir.

Aynı şekilde milletvekili adaylarımızın önseçimle belirlenmesi ve iki seçimde partimizi 1. parti yapamayan Genel Başkanın görevi bırakmasına yönelik tüzük değişikliği önerimize partimize kayıtlı üyelerimizin imzalarıyla destek olmalarını bekliyoruz.

Tüzük değişikliği önerimizi imzalayan üyelerimizin imzalı dilekçelerini Muharrem İnce, TBMM-Ankara adresine göndermelerini rica ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.