Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li İrgil: Bu Müfredatla Ülkeye Yazık Ediyorlar

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Düşünmeyen, sorgulamayan insanlar yaratmak istiyorlar ama farkında değiller düşünmeyen insan en başta iktidar için tehlikedir çünkü kolayca yön değiştirir. Bu müfredatla ülkeye yazık ediyorlar” dedi.

CHP’li İrgil, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni müfredatın bilimsellikten uzak olduğunu dile getirerek “Düşünmeyen, sorgulamayan insanlar yaratmak istiyorlar ama farkında değiller düşünmeyen insan en başta iktidar için tehlikedir çünkü kolayca yön değiştirir. Bu müfredatla ülkeye yazık ediyorlar” dedi.
  
Eğitim müfredatının bilimle, bilimsel gerçeklikle ve aydınlanma düşüncesiyle birebir örtüşmesi gerekirken tam tersi bir yol izlendiğinin altını çizen İrgil, şunları kaydetti:
“Bakanlık, ilk taslak çalışmalarında Evrim Teorisi’ni müfredattan çıkardığında ve büyük tepki aldığında yetkili bir isim Evrim Teorisi’nin çocukların düzeyinde anlatılacak bir konu olmadığını söylemişti. Görüyoruz ki yeni müfredatta bilimin temel dayanak noktalarından birisi olan bu teori çocukların düzeyinde kabul edilmeyerek yer almazken, cihad kavramı kendine yer buluyor. Bu somut örnek bile Milli Eğitim Bakanlığı’nın değer verdiği ve çocuklarımıza layık gördüğü müfredatın amacını anlatmaya yeterli. Bu müfredatla ülkeye yazık ediyorlar.”
 
“Sığ Bir Toplumun Ülkeye Hayrı Olmaz”
 
İrgil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 bine yakın öğretmen ve veli katılımıyla gerçekleştirdiğini söylediği saha çalışmasının detaylarını vermediğini, 185 bin kurumsal ve bireysel öneri ve değerlendirmelerin ne kadarının dikkate alındığını açıklamadığını belirterek, “Anlıyoruz ki, bakanlık hiçbir uyarıyı ve öneriyi umursamadı. Şaşırdığımızı söyleyemeyiz çünkü kendi yaptığını doğru zanneden, öneri ve uyarıları dikkate almayan, en kötüsü öngörüde bulunamayan bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.
İrgil, bu müfredatın, toplumu sığ bir anlayışa götüreceğini ifade ederek, “En özetiyle düşünmesi, bilmesi, sorgulaması istenmeyen insanlar yetiştirme gayretidir bu. Bilimden, felsefeden, tarih ve sanattan anlamayan bir iktidar da zaten ancak böyle bir müfredata imza atabilirdi, kendisi gibi sığ anlayışa sahip toplum için çaba harcardı. Ancak bu tehlikelidir. Hükümete en basit kelimelerle neden tehlikeli olduğunu şöyle izah edebiliriz; düşünmeyen insan en başta iktidar sahibi için tehlikedir çünkü böyle insan kolayca yön değiştirir! Sığ bir toplumun ülkeye hayrı olmaz” açıklamasında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.