Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

CHP’li İrgil: Bu Öğretim Yılından Ders Çıkarılmalıdır

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, öğrencilere iyi bir tatil dileğinde bulunurken velilere seslendi: “Umarım eğitimin bir cemaatin eline teslim edilmesinin doğurduğu vahim sonuçlardan ders alınmıştır. Çocuklarımızın bilimsel eğitime, ahlaka ve sorgulamayı öğrenmeye ihtiyacı var!” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil , 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir açıklama yayımladı.

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Dr. İrgil, bu öğretim yılının öğretmenler, öğrenciler ve aileler için çok badireli geçtiğine vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu:
“Ülkemiz ve toplumumuz için son derece tehlikeli bir yapının özellikle de eğitim alanında şekillenerek devletin içine yerleştirilmesinin sonuçlarını yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bu öğretim yılından MEB başta olmak üzere, tüm eğitimciler ama mutlaka veliler ders çıkarmalıdır. Eğitim kurumlarının bir cemaatin eline teslim edildiğinde nasıl vahim sonuçlar yarattığını yaşayarak gördük. Veliler çocuklarını duyguların, inançların sömürüldüğü okullara değil bilimin ve fennin önemsendiği ve öğretildiği okullara göndermeleri gerektiğiniumarım artık anlamışlardır. Çocuklarımızın bilimsel eğitime, ahlaka ve sorgulamayı öğrenmeye ihtiyacı var.”

SORUNLU BİR TABLO VAR
2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 45 binin üzerinde öğretmenin meslekten çıkarıldığını, yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını belirten İrgil, eğitimin niteliğinin tartışılmasına bile gerek olmadığını söyledi.
“PISA sonuçlarına göre okuduğunu bile anlayamayan bir öğrenci profili çıkmışken bakanlık bu büyük başarısızlığıTEOG’da 17 bin birinciyle gidereceğini sandı. Ne yazık ki eğitimde başarı olduğu konusunda kanan da, kandıran da bakanlığın kendisidir” diyen İrgil şöyle devam etti.
“Devlete güvenmek, devletin eğitimden sorumlu bakanlığına güvenmek doğal olandır. Ancak bırakın 15 yıldamüfredatı ve sınav sistemini kafasına göre değiştirmesini, son bir yıla baktığımızda bile önümüzdeki tablo sorunludur. Proje okul uygulamasıyla başarılı okulları başarısızlaştıran, mesleki eğitim merkezlerini örgün eğitim kapsamına alarak çocuk işçiliğin önünü açan, son bir yılda 1.5 milyon öğrencinin açık liseye geçerek okul ortamından uzaklaşmasına neden olan, barınma hizmetleri ile değerler eğitimi adı altında çeşitli tarikat ve cemaatleri öğrencilere yanaştıran, öğretmen atamalarında bile büyük bir haksızlık ve şaibeye yol açan bu iktidarın bakanlığı kendisine güvenilmemesi gerektiğini yeterince göstermiştir. Oysa çocuklarımız çağdaş, bilimsel ve özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri bir eğitimi hak ediyor. Arzum odur ki, aileleri de bunun bilinciyle çocuklara özgür ve adil bir gelecek bırakmak için bu iktidarın tasdiknamesini hazırlayabilir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.