Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

CHP’li İrgil, “Erzurum Atatürk Üniversitesi Adına Kavuştu”

Üniversitelerin bölünmesini öngören yasa tasarısı görüşmeleri sırasında CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin ana giriş kapısı üzerindeki ‘Atatürk’ isminin indirilme iddialarının doğru olup olmadığını, yazının neden indirildiğini ve ne zaman yerine konacağını sordu. İrgil, “Oraya sorduğumuzda bize ‘Estetiğini bozuyor’ dediler. Mustafa Kemal adı, Atatürk adı ne zamandan beri estetiği bozuyor?” diye konuştu.


Bakan Yılmaz “Atatürk Üniversitesinin Rektörüyle görüştüm. ‘Atatürk’ isminin üniversitenin herhangi bir yerinden indirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti” dedi. Fotoğrafta görülenle ilgili olarak da “Montajdır o, gözünüzle görmediyseniz itibar etmeyin” yorumunda bulundu.

"ÖNCE YALAN DEDİLER"

"CHP’li İrgil ile AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir arasında ise şu diyaloglar yaşandı:
İ. Aydemir: Erzurum'da öyle bir şey yok.
C. İrgil: Tamam, bakarsınız hocam.
İ. Aydemir: Yok öyle bir şey.
C. İrgil: Tamam, ben iddia ediyorum ‘düzelt’ diyorum, gel düzelt.
İ. Aydemir: Öyle bir iddia olur mu ya! Ben Erzurumluyum, öyle bir şey yok ya!
C. İrgil: Tamam, gel düzelt hocam burada.
İ. Aydemir: Bütünüyle yalan bu ya.
C. İrgil: Ya TC’yi kaldırdın ‘yok’ dedin, itiraz ettin.
İ. Aydemir: Yok kardeşim, öyle bir şey yok, doğru değil bu ya. Atatürk isminden kimse rahatsız değil, tam tersi. Şerefle asıyoruz o Atatürk ismini.
C. İrgil: Kartallı heykelin arkasındaki duvar girişinde, Atatürk Üniversitesi adı kaldırıldı, bu kadar, bakarsın.
İ. Aydemir: Yok böyle bir şey kardeşim. Ben her gün Erzurum'dayım, Atatürk'le biz iftihar ediyoruzo isimle.
C. İrgil: Aynen. Bak o zaman."

FOTOĞRAFLARA BAKILDI

Bu tartışmanın ardından CHP’li İrgil, Erzurum’da kendisine bilgi veren kişiden anlık fotoğraf istedi. 23.39’da gelen fotoğrafta Erzurum Atatürk Üniversitesi yazısının yerinde olmadığı görülüyordu. AKP’li Aydemir de Erzurum’u arayarak kontrol edilmesini istedi ve kendisine yazının olmadığı bilgisi verildi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan konuyla ilgili bir açıklama talep etti. Yılmaz, taş kapının üzerindeki kısmın bakımı için yazının yerinde olmadığını belirterek “Yarın tekrar o yerine konacak” taahhüdünde bulundu.
AKP’li Aydemir de “Ceyhun Bey’le görüştükten sonra Rektör Beyle de görüştük, orayla ilgili olan arkadaşla da görüştüm, led ışıklar söz konusu orada ve birkaç tanesinde arıza söz konusu olmuş. Yarın bütünüyle yerlerine yerleştirilecek” diye konuştu.

CHP’li İrgil’in uyarısıyla AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tabelaların yeniden yerine asılmasını sağladı. Aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil konuyla ilgili, “Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir gerek genel kurul sırasında gerekse sonrasında konuyla bizzat ilgilendi. Hatta bir fotoğraf gönderdi ve 03.39’da tabelanın yerine asıldığını söyledi. Kendisine bu ilgisi ve duyarlılığı için teşekkür ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.