CHP’li İrgil Gençlerle Buluşuyor

Aylardır kapatılan üniversitelerin mağdur öğrencileri için çalışmalar yürüten, eğitimlerine devam etmeleri yönünde YÖK’le görüşmeler sağlayarak yeni üniversitelere yerleştirilmesi sürecinde 65 bin öğrencinin sesi olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ‘üniversitelilerle buluşma’ etkinliklerine başladı.
 
1 Mart’ta Konya’da gerçekleşen ilk buluşmada, iki ayrı toplantıda öğrencilerle bir araya gelen İrgil, okullarda yaşanan sorunları dinledi. Üniversitelerle ikinci buluşma ise 3 Mart’ta Kayseri’de gerçekleşti. Genel olarak öğrencilerin en önemli sorununun yeni üniversitelerinde ayrımcılık yapılması olduğunu belirten İrgil, üniversite yönetimlerinin öğrencilere ders seçimlerinde bile zorluk çıkardıklarını söyledi.
 
CHP’li İrgil, üniversite öğrencilerinin hiçbir suçları yokken ülkedeki siyasi kararlar nedeniyle mağdur olmalarının kabul edilemez olduğunu ifade ederek eğitim hakları ve eğitim sorunlarının çözümü için üniversitelilerle buluşmalara devam edeceğini söyledi.
 
İrgil’in geçtiğimiz günlerde Konya ve Kayseri’de gerçekleştirdiği buluşmaların devamında İzmir ve Samsun’da da öğrencilerle bir araya gelmesi planlanıyor.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.