Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li İrgil: Kadın Sağlıkçının Süt İzni Neden 1.5 Saate Düşürüldü?

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a “Süt izninin 1.5 saate düşürülmesinin gerekçesi ve hukuki dayanağı nedir?” diye sordu.

CHP’li İrgil, kadın sağlık çalışanlarının süt izinlerinin 3 saatten 1.5 saate düşürülmesi hakkında Bakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İrgil, verdiği önergede Sağlık Bakanı oluru ile aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının izinlerinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi çerçevesinde yürütülmesinin mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.

İrgil, Bakan Akdağ’a şu soruları yöneltti:

“Süt izninin 1.5 saate düşürülmesinin gerekçesi ve hukuki dayanağı nedir?

‘Bebek dostu aile hekimliği’ anlayışından yana olan Sağlık Bakanlığı’nın, kendi çalışanının süt iznini düşürmesi bir çelişki değil midir?

Söz konusu ‘Olur’ yazısı ile sağlık çalışanlarının yıllık, hastalık, mazeret, doğum ve süt izinlerinde geriye giden, bir önceki yıl kullanılmayan izinlerin devredilmesini ortadan kaldıran, izinlerin yarıda kesilmesine neden olacak bir durum söz konusu değil midir? Hak kayıplarını getiren ‘Olur’ yazısı hukuka uygun mudur?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.