Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

CHP’li İrgil, “Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi İçler Acısı Halde”

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, geçen yıl Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilen Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi’nin içler acısı halde olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı’na seslendi: “Burası 200 yıllık tarihi bir tıp merkezi, buraya kimliğine uygun olarak sahip çıkın!” dedi.


Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi dökülüyor! Geçen yıl KHK ile Sağlık Bakanlığına devrolunan tarihi askeri hastane bakımsızlıktan viraneye dönüşmüş durumda. Kimi bölümlerin tavan ve duvarlarında ciddi tahribatın oluştuğu, çatısının aktığı bakıma muhtaç tarihi hastane Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak aktif bir şekilde hizmet veriyor.
Önceki gün TBMM’de konuyu gündeme taşıyan CHP Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, hastanenin içler acısı halini fotoğraflarla gösterdi. Sağlıktaki dönüşümün topluma farklı bir algıyla sunulduğunu belirten İrgil, “Oysa devlet hastanelerinde hizmet verme oranı ve hizmet kalitesi oldukça düştü. Tarihi Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi buna örnektir” dedi.

"AKTİF AMA SANKİ TERK EDİLMİŞ"

CHP’li İrgil, partisinin Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri Erkan Aydın, Dr. Çetin Arık ve Dr. Hüseyin Çamak ile düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Geçen yıl askeri hastaneler devlet hastanelerine devredildi ve 200 yıllık geçmişi olan Kasımpaşa Deniz Hastanesibunlardan biri. Sağlık Bakanını göreve davet ediyorum; devraldıkları askeri hastaneleri kimliklerine, tarihlerine ve misyonlarına uygun olarak düzenlemeleri gerekir. Bu hastane şu anda aktif ama sanki terk edilmiş, harap ve yıkık halde. Sağlıkta çağ atladık diyen AKP’nin İstanbul’un göbeğindeki devlet hastanesi bu. Geriye doğru bir çağ atlama. Sağlık Bakanlığını Kasımpaşa Deniz Hastanesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

"BAHRİYE ADIYLA 1827’DE KURULDU"

Kasımpaşa Asker Hastanesi (Bahriye Merkez Hastanesi) 1827 yılında İstanbul Kasımpaşa Sakızağacı semtinde kurulmuştur. 15 Aralık 2003 tarihinde TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığına bağlanmış, 01 Ağustos 2005 tarihinde ismi Kasımpaşa Asker Hastanesi olarak değiştirilmiştir. 04 Eylül 2005 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinden TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığının teşkilat ve kuruluş yapısına girilmiş, 08 Eylül 2008 tarihinde İstanbul Sağlık Hizmetleri Bölge Komutanlığına bağlanmıştır. 25.7.2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. Kasımpaşa Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra Sağlık Bakanlığı İstanbul Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Binası adıyla sağlık hizmeti vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.