Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li İrgil, “OHAL Varken Turizm Nefes Alamaz”

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin turizm geliri 2017 Eylül ayında 20 milyar dolara düştü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı sınır istatistiklerine bağlı olarak 2015’te 41 milyon ziyaretçinin çıkış yaptığı görülürken, 2017 Eylül ayı itibariyle bu sayı 30 milyona düştü. Turizm sektöründeki bu gerileme yaşanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3. Turizm Şurası’nda mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TBMM Kültür Komisyonu üyesi CHP’li  İrgil, Kültür ve Turizm Bakanlığının şura ile iyi niyetini gösterdiğini ama yıllara ve rakamlara bakıldığında turizmdeki gerileme ve nedenlerinin apaçık ortada olduğunu belirtti. İrgil, “Turizm geliri üç yılda 14 milyar dolar azaldı, OHAL üstüne tuz biber ekti, turizm alarm veriyor” dedi.

"HOŞGÖRÜSÜZ İKLİMDE TURİZM GELİŞMEZ"

“Turizm Şurasının yapıldığı şu günlerde hükümet yanlış algı oluşturuyor” diyen İrgilşöyle devam etti: “2014 yılında 34 milyar dolar olan turizm geliri, 2015’te 31’e, 2016’da 22’ye, 2017Eylül’ünde ise 20 milyar dolara düştü. Terör saldırılarıyla başlayıp OHAL’le geldiğimiz noktada turizm alarm veriyor. Turizm ekonomisine dayalı yörelerde ciddi kriz var. Bu ayrıştırıcı, nefret ve öfke dolu dil ile öngörüsüz ve tutarsız dış politika ile turizmin geleceği umut vermiyor. Turizm muhafazakar, dar kafalı ve hoşgörüsüz anlayışın olduğu iklimde gelişmez. Bu gidişat turizm ile geçinen işletmeler için iflas ve hüsran, bu sektörde çalışan insanlar için de felakettir. Turizm sadece ekonomik bir getiri değil aynı zamanda kültürel alışveriş ve iletişim yoludur. Turizm darbe yedikçe kültürlerarası iletişim de azalmakta ve ülke kendi içinde kapalı, her geçen yıl daha da kendi halinde, karanlık endişe verici bir sürece savrulmaktadır.”

"BU ANLAYIŞLA SADECE ARAP TURİST GELİR"

Turizme OHAL’in de darbe vurduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Hükümet OHAL’i uzatarak turizmi baltalıyor” dedi. OHAL ve antidemokratik uygulamaların dünyada endişeyle karşılandığına değinen İrgil şunları söyledi:


“Ülkemizin rakibi durumundaki odaklar Türkiye’nin riskli ülke algısını köpürterek turizm sektörüne ciddi zarar veriyor. Turistik ziyaretlerve harcamalar düşerken, gemilerin de Kuşadası’na yanaşmama kararı muhtemel turizm felaketi için işaret fişekleridir. Acil ve tutarlı önlemler zaten gereklidir ama en önemlisi OHAL’in kaldırılıp hukuk dışı uygulamalara son verilmesidir. Turizm sektörü ancak bu yolla nefes alabilir ve yeniden dirilebilir. Aksi takdirde turizmdeki kayıplar milyonlarca insanı etkileyecek. Turizm partizan ve dar kafalı kadrolar ile değil, ufku geniş, vizyon sahibi, tutucu olmayan, hoşgörülü, uygar uzman kadrolarla geliştirilebilir. Buanlayışlasadece Arap turist hedeflerine ulaşırlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.