Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

CHP’li İrgil ÖYP’lilerin Kadro Şeklinin Değiştirilmesini Meclis’e Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ceyhun İrgil, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “ÖYP araştırma görevlilerinin kadro şeklinin değiştirilmesi FETÖ ile mücadeleye nasıl bir katkı sağlayacaktır?” diye sordu.
 
CHP’li İrgil, OHAL kapsamında çıkarılan 674 sayılı KHK ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamındaki araştırma görevlilerinin kadro değişikliği hakkında Bakan Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
 
Yükseköğretim kanununda araştırma görevlilerinin 33/a diye bilinen kadrolarının 50/d olarak değiştirilmesini Meclis gündemine taşıyan İrgil, önergede “Yüksek lisans ve doktora eğitimleri için başka üniversitelere görevlendirmeyle geçen, dil eğitimini devam ettiren, bu programa göre kendilerine bir yol çizen ÖYP araştırma görevlileri bu kararla kadrolarının bulunduğu üniversitelerin insafına bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.
 
 Önergede şu sorular yer aldı:
 
“33/a maddesi ÖYP kapsamında atanan araştırma görevlilerinin statüleri herhangi bir işleme gerek kalmaksızın aynı kanunun 50/d maddesi kapsamına neden alınmıştır?
 
 Bu karar bütün ÖYP araştırma görevlilerinin FETÖ örgütü üyesi gibi algılanmasına neden olmayacak mıdır?
 
ÖYP araştırma görevlilerinin kadro şeklinin değiştirilmesi FETÖ ile mücadeleye nasıl bir katkı sağlayacaktır?
 
 33/a kadrosuna uygulanamayan hangi yaptırım 50/d kadrosuna uygulanacaktır?
 
YÖK aldığı bu kararla YÖK personelleri, rektörler, genel sekreterler, dekanlar, bölüm başkanları gibi üst kademedeki üniversite personelinin gündemden çıkmasını mı sağlamaktadır?
 
Bu karar üniversitelerde siyasi kadrolaşmaya neden olmayacak mıdır?
 
ALES, YDS gibi sınavda çalınan sorularla, ilgili yapının ilişkileriyle kadro almalarla, yükselmelerle Doçent, Profesör, Bölüm Başkanı, Dekan ve hatta Rektör olarak önemli yerlere gelmiş kişilere yönelik nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.