Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

CHP’li İrgil: "Sağlık Bakanlığı’nı Menzil Tarikatı Mı Yönetiyor?"

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a, “Ekim 2016’da ataması gerçekleşen ve görev başı yapması beklenen hekimlerin güvenlik soruşturması için bekletilme sebebi Menzil tarikatının izin vermemesi midir?” diye sordu.

İrgil, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. İrgil, Bakan Demircan’dan şu soruların yanıtını istedi:
“Ekim 2016’da ataması gerçekleşen ve görev başı yapması beklenen hekimlerin güvenlik soruşturması için bekletilme sebebi Menzil tarikatının izin vermemesi midir? Sağlık Bakanlığı’nı Menzil tarikatı mı yönetmektedir?
Süresi yasal olarak belirtilmiş olmasına karşın devlet hizmet yükümlüsü hekimlerin güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları neden süresinde tamamlanmamaktadır? Devlet hizmet yükümlüsü hekimlerin güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları ne zaman tamamlanacak ve bu hekimler görevlerine başlatılacaktır? Doktor ihtiyacı bulunduğunu söyleyen (dönemin) Sağlık Bakanı Akdağ’ın, 16 Şubat 2017 tarihinde yaptığı açıklamadaki söz konusu yöntem hangi nedenlerle uygulanmamaktadır? Açıklama doğrultusunda hekimler neden görevlerine başlatılmamaktadır? Aylardır işsiz kalan hekimlerin yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak düzeye gelmiş olmaları ‘OHAL’de halk mağdur olmayacak’ ifadesiyle çelişmiyor mu?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.