CHP’li İrgil, “Türkiye Öğretmen İnce İle Yeni Ufuklara Yelken Açabilecek”

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, 24 Haziran’ın Türkiye için bir kurtuluş günü olduğunu belirterek “Başöğretmen Atatürk’ten sonra öğretmen Muharrem İnce ile Türkiye yeni ufuklara yelken açabilecek” dedi.


TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 24 Haziran’ın son 16 yıldır haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan herkes için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. CHP olarak ülkedeki ayrışmanın, kutuplaşmanın, bölünmenin sona ermesi için gereken tüm gayreti gösterdiklerini belirten İrgil, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da birçok konuda inisiyatif alarak hem diğer partilerle uzlaşı açısından hem de kendisine rakip olmuş bir adayı Cumhurbaşkanı adayı göstererek aslında farkını da ortaya koydu” diye konuştu. 

16 YILLIK EZBERLER BOZULACAK

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığının kendileri için onur ve gurur verici olduğunu söyleyen CHP’li İrgil, şöyle devam etti:

“Özellikle bir eğitimci olmasından dolayı, Başöğretmen Atatürk’ten sonra ikinci kez bir öğretmenin Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacak olması bizim için çok sevindirici bir olay. Çünkü bu ülkenin en büyük sorun eğitim sorunu ve öğretmen kökenli bir cumhurbaşkanının bu sorunları daha iyi algılayacağını, daha iyi çözeceğini düşünüyorum. Muharrem İnce bu ülkede son 16 yılda süregelen ezberlerin bozulması için, hoşgörüsüzlüklerin ve vicdansızlıkların bitirilmesi için topluma derman olacaktır.”

24 HAZİRAN KURTULUŞ GÜNÜ

CHP’li İrgil, “Muharrem İnce’nin öğretmen olarak son 16 yıldır kaybedilen vicdanı ve hoşgörüyü tekrar bu topluma hatırlatacağını inanıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Toplumsal barışı özleyen, bu kutuplaşmanın sona ermesini isteyen seçmen bu ülkenin önünü açacak olan öğretmen Muharrem İnceye destek vermelidir, ancak bu yolla Türkiye yeni ufuklara yelken açabilir. Ben 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için büyük bir umut ve fırsat, bir kurtuluş günü olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.