Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan çin tesk genel başkanı bendevi palandöken türkiye istatistik kurumu gündem özeti tüik beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca

CHP’li İrgil, “Vakıf Ve Cemiyetlere Devredilmesi Planlanan Yurt Sayısı Nedir?”

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, Afyonkarahisar’da İlim Yayma Cemiyeti’ne devredilen KYK yurdunu örnek vererek, Gençlik ve Spor Bakanına “Bu yıl vakıf ve cemiyetlere devredilmesi planlanan yurt sayısı ve bunların toplam öğrenci mevcudu nedir?” diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yanıtlaması istemiyle bir önerge veren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, son üç yılda vakıf ve cemiyetlere devredilen KYK yurtlarını sordu. Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim döneminde açılması planlanan erkek öğrenci yurdunun kapatılarak ani bir kararla İlim Yayma Cemiyeti’ne devredilmesini örnek gösteren CHP’li İrgil, “Bu yıl vakıf ve cemiyetlere devredilmesi planlanan yurt sayısı ve bunların toplam öğrenci mevcudu nedir?” dedi.

İrgil, KYK Yurt İdare ve İşletme Dairesi’nin “Kurum politikası olarak mevcudu 250’nin altında kalan yurtları kapatıyoruz” ifadesine de yer verdiği önergede Bakana “KYK, kurum politikası olarak mevcudu 250’nin altında kalan yurtlarını kapatmakta mıdır? Bu nedenden dolayı ülke genelinde kapatılan KYK yurdu sayısı nedir?” diye sordu.

ÖĞRENCİNİN MAĞDUR EDİLMESİ KURUM POLİTİKASI MI?

2017-2018 eğitim öğretim yılında KYK yurtlarına toplam kaç öğrencinin başvurduğunu da soran CHP’li İrgil’in Bakan Osman Aşkın Bak’a yönelttiği diğer sorular şöyle:

* Vakıf ve cemiyetlere devredilen KYK yurtlarının yerleri, devredildiği vakıf ve cemiyetler ile devredilme protokollerinin içeriği nedir? Devredilen yurtların toplam öğrenci mevcutları nedir?

* Türkiye genelinde son üç yıldır kapatılan KYK yurdu sayısı nedir? Hangi il ve ilçelerdeki KYK yurtları kapatılmıştır, kapatılma nedenleri nedir?

* Yükseköğretim kurumlarının yeri ve öğrenci sayılarını dikkate alarak KYK yurduna ihtiyaç olan yerleri belirlemekle görevli Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı’nın açılacağını duyurduğu ve öğrenci kaydını da aldığı bir yurdu mevcudun yetersizliğini göstererek kapatması devlet hizmet politikasına aykırı değil midir?

* Devlet yurdunda kalacağını düşünerek kayıt yaptıran ancak yurdun kapatılması sonucu açıkta kalan öğrencilerin mağdur edilmesi kurum politikası mıdır? Değilse, sorumlular hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

* Kapatılan KYK yurdunda kalmak için öğrencilerin devlete ödediği ücretler geri ödenecek midir?

* Bu yurdun İlim Yayma Cemiyeti’ne devredilmesinin gerekçesi nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.