Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

CHP’li İrgil’den Kocasakal Yorumu: CHP’de Herkes Genel Başkan Adayı Olabilir

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığına aday olmasına ilişkin, “CHP’de herkes genel başkan adayı olabilir. Çünkü bir kitle partisi ve CHP’nin her üyesinin genel başkan olmaya hakkı var. Aday da olabilir ama önemli olan delegelerden ve üyelerden ve tabandan karşılık bulması. Bunu kurultayda göreceğiz. Özellikle Adalet Yürüyüşü’ndeki tutumu nedeniyle ben Ümit Bey’in işinin çok kolay olduğunu zannetmiyorum” dedi.

İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında sözlerine, “Belki de önümüzdeki hafta savaşa girmiş bir ülke için bunların hiçbir önemi olmayacak bu gündemin” diyerek başladı.

“BAKANLIK ADETA MİLLİ AKRABA BAKANLIĞI OLDU”

İrgil, basın toplantısında “A’dan Z’ye eğitimdeki sorunlar” başlıklı çalışmasını paylaşarak, şöyle dedi:

“A- Bu eğitim sisteminde Atatürkçülük yok.

B-Bilimsellik gözardı edildi.

E-Eğitimde hizmet cemaat ve tarikatlara teslim edildi.

İ-İstismar. Son 10 yılda çocuk istismarları yüzde 700 arttı.

L- Liyakatsizlik aldı yürüdü. Okul yöneticilerinin yüzde 84’ü yandaş sendikalardan atanırken, Milli Eğitim Bakanı da yeğenini, kayınbiraderinin kardeşini, koruma müdürünü, eski Meclis danışmanını daire başkanı atadı. Bakanlık adeta Milli Akraba Bakanlığı oldu.”

“ADALET YÜRÜYÜŞÜNDEKİ TUTUMU NEDENİYLE BEN ÜMİT BEY’İN İŞİNİN ÇOK KOLAY OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM”

İrgil, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasını değerlendiren İrgil, “CHP’de herkes genel başkan adayı olabilir. Çünkü bir kitle partisi ve CHP’nin her üyesinin genel başkan olmaya hakkı var. Aday da olabilir ama önemli olan delegelerden, üyelerden ve tabandan karşılık bulması. Bunu kurultayda göreceğiz. Özellikle Adalet Yürüyüşü’ndeki tutumu nedeniyle ben Ümit Bey’in işinin çok kolay olduğunu zannetmiyorum” dedi.

“CHP’DE HERKES DÜŞÜNCESİNİ ÖZGÜRCE SÖYLEYEBİLİR”

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine İrgil, “Konuyla ilgili çok karmaşık bilgiler var. Biliyorsunuz bugün bazı tweetlerinin de yanlış yönlendirildiği ortaya çıktı. Sayın İl Başkanı zannederim kendi kendini savunacaktır. Kaldı ki insanların farklı fikirleri olabilir. Dediğim gibi biz bir kitle partisiyiz. Çok sayıda fikri, düşünceyi bir arada bulunduruyoruz. Kaldı ki CHP’de herkes düşüncesini özgürce söyleyebilir. Her düşünceyi beğenmiyor olabiliriz önemli olan partinin tüzük ve programına uygun davranış göstermesidir. Geçmişteki insanların söyledikleri ya da yapmışsa, yaptığı yanlışlar veya Cumhurbaşkanına ait sözler eğer ölçü olsaydı bir yargılama ölçüsü olsaydı zannediyorum Sayın Numan Kurtulmuş ile Sayın Soylu müebbet hapse mahkum olurdu” yanıtını verdi.

“NE ARA TATİLDE NE AKŞAMLARI EVE BİLE ÖDEV VERİLMEMESİ LAZIM”

“Milli Eğitim Bakanı’nın ödev vermeyin açıklaması oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İrgil, “Artık bu klişe oldu. Ama okullara bağış da alınıyor, çocuklara ödev de veriliyor. Ben de aslında o fikre katılıyorum. Ne ara tatilde ne akşamları eve bile ödev verilmemesi lazım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.