CHP’li Kadıgil’den Bakan Selçuk’a Çağrı; “Kadınlardan Taraf Olun!”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği projelerini hedef alan gazetelerin yayınlarına karşı kadınların hep birlikte ve aktif  mücadele etmesi gerektiğini CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Avukat Sera Kadıgil, “Toplumsal cinsiyet eşitliği projelerini sapkınlık, aileyi tahrip etme, eşcinsel sapıklarla iş tutma ifadelerle tanımlayan, ortaçağ özlemiyle yanıp tutuşan bir takım” arkadaşlar var, bunlar kadınların yüzlerce yıllık kazanımlarını yok edip, kendilerine bağımlı hale getirmek ve bedenlerini, emeklerini, ruhlarını sömürmeye devam etmek istiyorlar” dedi.

CHP'li Kadıgil, saldırılan sadece kadın hakları savunucularına yönelik olmadığını belirterek AKP’li Vekillerin ve KADEM’in de hedef tahtasına oturtulduğunu belirterek “İstanbul Sözleşmesi'ne saldırıyorlar Sayın Bakan, nafaka hakkına saldırıyorlar "Erken evlilik mağdurları" diye bir şey çıkarttılar çocuk evliliklerini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yapmaya çalıştıkları şey çok basit aslında, kız çocuklarıyla erken yaşta evlenmek istiyor bu arkadaşlar, kadının sırtından sopayı eksik etmeyen anlayış ilelebet devam etsin istiyor bu arkadaşlar” dedi. Kadıgil, mücadelede ortaklaşma çağrısı yaptığı Bakan Selçıuk’a “Biz kadınlara yönelik bu saldırıların tamamına siper olacağız gerek sokakta gerek Mecliste ve bu çağ dışı, gerici uygulamalara karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sizden de bunları bu açıklıkla duyma beklentimiz var” dedi. Denge sağlama ya da siyaset orta yolunu bulma çabasının kadınların özgürlüğü söz konusu olduğunda izlenebilecek bir yol olmadığını belirten Kadıgil, “ Söz konusu olan yüzyıllardır kadınların verdiği özgürlük mücadelesinin bir parçası ve Aile Bakanlığı burada çok net bir şekilde taraf olmakla mükellef” dedi.

20 MİLYON KADIN ÇALIŞMA HAYATININ DIŞINA İTİLMİŞ DURUMDA

CHP’li Vekil kadın işsizliği diye tanımlanan şeyin aslında kadına yönelik ekonomik şiddet olduğunun altını çizerek “Bakanlığınızın merkez teşkilatının yüzde 62'si hâlâ erkek çalışanlardan oluşuyor ve belki bunu bir parça dengelersek kadın politikalarıyla ilgili de daha verimli sonuçlar alabiliriz Bakanlığımızdan diye düşünüyorum. Çünkü şu anda Türkiye'deki her 100 kadın arkadaşımızdan 41'i işsiz ve 20 milyon kadın. 40 milyon kadın olduğunu tahmin ediyoruz Türkiye'de ve bunların 20 milyonu çalışma hayatının dışında ne yazık ki ve "28 milyon çalışan var." diyor TÜİK verileri. Türkiye'de, bunların 20 milyonu da yine erkek “dedi.

“20-25 YAŞ ARASI 4 MİLYON 318 BİN GENÇ İŞSİZ”

Konuşmasında genç işsizliğinin hükümet kanadından yapılan açıklamaların tersine, giderek arttığını belirten Kadıgil, 20-25 yaş arası 4 milyon 318 bin gencin işsiz, bunların 1 milyon 276’sının üniversite mezunu olduğunu söyledi. Kadıgil işsizlik nedeniyle intihar eden gençlerden örnek vererek "Gençlere yönelik işsizlik yok" gibi cümleler kurmadan evvel biraz düşünmek lazım. Mesela "İşsizlikten bunaldım." diyerek kendini asan Saffet'i düşünmek lazım, atanamayan 21 yaşındaki Kevser'i ya da aylık 300 lira maaşa talim etmesi istendiği için canına kıyan 25 yaşındaki Ceyda'yı biraz düşünmek lazım” dedi.

“ÇOCUK OYUNCULAR YÖNETMELİĞİ'Nİ İMZALAYIN VE SÖMÜRÜYE DUR DEYİN”

Kadıgil, 2015 yılında yapılan  “Çocukları Çalıştırma Yaşı ve Yasağı”na ilişkin yasal düzenleme ve ardından çıkarılan yönetmeliğin neden hala hayata geçmediğini de sordu. Dizilerde “bayılarak izlediğimiz çocukların” insanlık dışı koşullarda, saatlerce çalışmasına, sömürülmesine artık izin verilmemesini gerektiğini vurgulayan Kadıgil, “Yıllarca mücadelesini ettiğimiz Çocuk Oyuncular Yönetmeliği, yaklaşık 5 yıldır hazır  ve önünüzde bekliyor. Bunun için ne bir birim kurmanıza gerek var ne de günlerce mesai harcamanıza. Çocuk işçiliğiyle mücadele etmek istiyorsanız size beş yıl önce teslim ettiğimiz yönetmeliğin artık lütfen imzalayın ve ekran başında bayılarak izlediğimiz çocukların korunmasını sağlayın.    Çocuk Oyuncular Yönetmeliği'ni bekliyorum, Çocuk Oyuncular Yönetmeliği'ni bekliyorum, Çocuk Oyuncular Yönetmeliği'ni bekliyorum.”  dedi.

Anahtar Kelimeler:
AİLE
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.