Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk genel başkanı bendevi palandöken

CHP’li Kaplan: “AKP Bu Ülkede Tarımı Bitirme Noktasına Getirdi”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı arpa ve buğday fiyatlarına tepki göstererek “Çiftçiyi üretemez duruma getirip, ithal için kolları sıvayan AKP bu ülkede tarımı bitirme noktasına getirdi” dedi.

CHP'li Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada; “Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl buğdayın tonunu bin 350 Lira, arpanın tonunu da bin 100 Liradan alacağını açıkladı. Yani ton başına buğday fiyatı yüzde 29, arpa ise yüzde 33 arttı. Mazot 6.5 TL oldu. Çiftçi 1 litre mazot almak için 5 kilo buğday satacak. Dolar 6 TL. Tarım ilaçları, gübre, tohum fiyatları dövize bağlı olarak neredeyse %100 arttı. Artan girdi maliyetleri ve ithalat baskısı çiftçiyi üretim yapamayacak duruma getirdi.  Buğday ekim alanı yüzde 23 azaldı. Ülkemiz, ihtiyaç duyduğu baklagillerin yüzde 95’ini üretebilecek potansiyele sahipken; çiftçi ve üretici destek yerine ithalat sevdalısı bir AKP Hükümeti görüyor. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl Gümrük vergisiz 700 bin ton arpa, 1 milyon ton buğday ithal edecek. AKP Hükümeti, 2003-2018 yılları arasında; 52 milyon 250 bin tonluk buğday ithalatına 14 milyar 100 milyon Dolar ödedi. Hal böyleyken, Şener Şen’in ağa, Kemal Sunal’ın da maraba olduğu KİBAR FEYZO filminden çiftçilerimizin durumunu özetleyen bir replik geliyor aklımıza ‘Ağam Eğlenir Bizimli!’ “ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Toprak Mahsulleri Ofisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.