Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

CHP’li Karadeniz, “AKP Hükümeti Sağlık Çalışanlarımızı Ha Bugün Ha Yarın Diyerek Oyalıyor”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz sağlık çalışanlarının yıpranma payı sözünü veren AKP hükümetinin sözünü tutmasını istedi. Hükümetin 4 yıldır sağlık çalışanlarını “ha bugün, ha yarın” diyerek oyaladığını vurgulayan Karadeniz, “Sağlık Bakanlığı’nda bir çalışmanın olduğundan söz edildiğini duyuyoruz. Ama nedir ne değildir, kimse bilmiyor. Meclis’e gelen bir şey de yok. Sadece CHP olarak bizim verdiğimiz kanun teklifleri var” dedi.


Sağlık çalışanlarının yılan hikayesine dönen yıpranma payı (fiili hizmet) talepleri, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından bir kez daha Meclis gündemine getirildi. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın çeşitli zamanlarda açıklamalarda bulunarak söz verdiklerini hatırlatan Barış Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı sözü verdiğini belirtti. “Söz verdiniz, tutun” diyen Karadeniz, Başbakan Binali Yıldırım’a da, “Ücret dağılımındaki adaletsizlikler, aile ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen iş yükü, nöbetler, şiddete maruz kalma gibi mağduriyetler yaşayan sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı hakkını ne zaman vereceksiniz” diye sordu.


Karadeniz, sağlık çalışanlarına ödenen döner sermayelerin emekliliklerine yansıtılması ile ilgili çalışma yapılmasını istediklerini de dile getirdi. Karadeniz; Başbakan Yıldırım’a şu soruları sordu:
“Sağlık emekçileri, hemşireler ve çalışan doktorların özlük haklarıyla ve emekli maaşlarını artırmak ile ilgili Ocak ayında yasal düzenleme yapılacağı açıklamasına rağmen henüz bir düzenleme yapılmamıştır? Bu söz ne zaman tutulacaktır? Doktorların mağduriyeti ne zaman giderilecektir? OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ‘Asistan hekimlerin atamalarının yapılabilmesi için ‘Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yapılması’ şartı getirildi. Çok sayıda sağlık çalışanı zorunlu tutulan ‘güvenlik soruşturması’ nedeniyle aylarca neden bekletiliyor? Ataması yapılan sağlık çalışanları ne zaman göreve başlayacak?”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.