Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’li Kayışoğlu: Bakanlık Yaşar Kemal Müzesi İçin Hemen Harekete Geçmeli

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Türk edebiyatına sayısız eser kazandıran Yaşar Kemal’in evinin müze yapılması için ailesinden haber beklemeye gerek olmadığını dile getirerek, “Kültür Bakanlığı Yaşar Kemal Müzesi için hemen harekete geçmeli” dedi.

2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Kayışoğlu’nun ünlü yazar Yaşar Kemal’in İstanbul Basınköy’deki evinin müze yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yaşar Kemal’in ailesinin istemesi halinde evinin müze yapılmasının önünde bir engel bulunmadığını aktardı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinin genel kuruldaki görüşmelerinde konuyu gündeme getiren Kayışoğlu, İnce Memed gibi Türk edebiyatına sayısız eser kazandıran Yaşar Kemal’in evinin müze yapılması için ailesinden haber beklemeye gerek olmadığını dile getirerek, “Kültür Bakanlığı Yaşar Kemal Müzesi için hemen harekete geçmeli” dedi.

Sadece Türkiye’ye değil, dünyaya mal olmuş bir yazarın eserlerinin geleceğe aktarılmasında bir sorun olmayacağını ancak bütün yönleriyle yaşaması için evinin müze yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kayışoğlu, “Kültür ve kongre turizminin dünyadaki önemli merkezlerinden birisi olan İstanbul’da Yaşar Kemal Müzesi’nin oluşturulması önemli olacaktır. Bu nedenle zaman kaybedilmemeli, Kültür Bakanlığı aileden haber beklemeden kendisi harekete geçip, gerekli çalışmaları yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP’li Kayışoğlu, Bakan Avcı’ya devlet tiyatrolarının kapatılmasını öngören TÜSAK Yasa Tasarı ile devlet sanatçılarının özlük hakları üzerinde bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını da sordu. Avcı, Kayışoğlu’nun bu konudaki sorularına ise “Gündeme gelmedi ki” diye yanıt verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.