Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

CHP’li Oran: “Sivas'ın Muhsin Yazıcıoğlu'na Sahip Çıkacağına İnanıyorum”

Anadolu’yu karış karış gezerek 16 Nisan’ın sadece bir referandum değil memleket meselesi olduğunu anlatan CHP’li Umut Oran, Mustafa Kemal’in 94 yıl önce bugün açıkladığı 9 Umdeyi (ilkeyi) anımsatarak, “Atatürk, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti tarafından bir program olarak benimsenen 9 ilkeyi bugün açıkladı. Bu bildiriye göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biliyorsunuz 1923’te kurulan Halk Fırkası’nın çekirdeği Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetidir. Yani CHP’nin kökeni budur ve daha yola çıkarken attığımız ilk adımın adı egemenliğin tek adamda değil millette olmasıdır. İşte sırf bu nedenle dahi hayır diyoruz” şeklinde konuştu. Bugün Sivas’ta çalışma yürüten Umut Oran, “Sivas’ın Şarkışla’lı Muhsin Yazıcıoğlu’na sahip çıkarak hayırlı bir sonuç için referanduma gideceğini düşünüyorum” dedi.
 
Umut Oran, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, eski İl Başkanı Ayhan Yılmaz, CHP Gençlik Kolları eski MYK Üyesi Batur Karasu ve Yüksek Ticaretliler Derneği Ankara Şube Başkanı Davut Özdemir ile birlikte Sivas’ta semt pazarında, 4 Eylül Sanayi sitesinde hayır çalışması yürüttü. Eski milletvekili Ekrem Kangal’ın kardeşi Turan Kangal’ın cenaze törenine de katılan Umut Oran daha sonra geçtiği Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:
 
9 umdenin yıldönümünde Sivas’tayım
 
Tarihi bir günde Sivas’ta sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Çünkü 94 yıl önce bugün Mustafa Kemal, TBMM’nin 1. Döneminin bitiminden önce 8 Nisan 1923’te, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti tarafından bir program olarak benimsenen 9 ilkeyi * açıkladı. Bu bildiriye göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Biliyorsunuz 9 Eylül 1923’te kurulan Halk Fırkası’nın çekirdeği Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetidir. Yani CHP’nin kökeni budur ve daha yola çıkarken attığımız ilk adımın adı egemenliğin tek adamda değil millette olmasıdır. İşte sırf bu nedenle dahi hayır diyoruz.
 
16 Nisan da 1919 kadar önemli
 
TBMM’nin temellerinin atıldığı tarihi Sivas şehrinde, “Türkiye’nin bölünmesine hayır” demek ve Meclis’in yok edilmesine karşı çıkmak için bugün sizlerle beraberim. Kendimi, 1919 Eylül’ünde Anadolu’nun dört bir yanından Sivas’a gelen kongre delegeleri gibi sorumlu ve heyecanlı hissediyorum. Zira nasıl ki o gün bir milletin kaderi söz konusu olduysa bugün de Türk milletinin kaderi söz konusudur ve 4 Eylül 1919 gibi 16 Nisan 2017 de Türk tarihine geçecek kadar önem arz etmektedir.
 
Alperenlere, Ülkücülere teşekkür etti
 
İlginçtir ki “tek adam rejimini” savunan AKP dışında bir parti yoktur. Bütün baskılara rağmen AKP sadece MHP’nin meşruluğu tartışmalı Genel Başkanını ve BBP’nin tabanını hiçe sayan Genel Başkanını ikna edebilmiştir fakat her iki partinin tabanları da tepedeki birkaç kişinin kişisel ikbal uğruna aldıkları karara boyun eğmemiş ve milletin birliğinden, Türkiye’nin bütünlüğünden yana tavır almışlardır. Bu anlamda ülkemizin ve milletimizin geleceği için “hayırlı bir Türkiye” diyen tüm Ülkücülere ve Alperenlere teşekkür ediyorum. Tarih, hayır cephesine omuz veren herkesi olduğu gibi onları da “minnetle” anacaktır.
 
Sözde anketlere inanmayın
 
Türk Milleti ezici bir çoğunlukla Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için “tek adam rejimine hayır” demektedir. Devletin tüm imkânlarını kendi şahsi kampanyalarına hizmet etmek için kullanan AKP’nin elinde kalan tek silah “anket manipülasyonudur”. Birkaç gündür başlatılan ve son güne kadar devam edeceğini tahmin ettiğimiz manipülasyon sürecinde ısmarlamayla hazırlatılan sözde anket sonuçları üzerinden milletimizin morali bozulmaya ve sandığa gitmesi engellenmeye çalışılacaktır.
 
Seçime katılım artıyor AKP çıldırıyor
 
Çünkü AKP, “tek adam rejiminin” milletten onay almayacağını görmüştür. Özellikle bugüne kadar sandığa gitmeyen seçmenlerin yoğun bir şekilde oy kullanmaya gideceğinin ve hayır oyu vereceğinin anlaşılması üzerine yandaş medyaya manipülasyon görevi verilmiştir. Seçime katılma oranının yükseliyor olması AKP’yi çıldırtmaktadır. Özellikle son Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gitmeyen 14 milyon seçmenin büyük bir kısmı Türkiye’nin birliği için sandığa gidecek ve tek adam rejimine hayır diyecektir. Bugün %55’lerde olan hayır oyları katılım oranı %90’ları bulduğu anda %60’lara doğru yükselecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi yoktur.
 
O halde bugünün en önemli görevi yandaş medyada yapılmaya başlanan ve yurtseverler arasında moral bozukluğu yaratarak onların sandığa gitmelerine engel olmayı amaçlayan “anket manipülasyonlarına karşı” umudu yeşertmek ve en yakınlarımızdan başlayarak en az 1 kişiyi sandığa gitmeye ikna etmektir.
 
Hayırda umut var
 
Yılgınlığa, umutsuzluğa yer yoktur. Sivas’a gelene kadar Bursa’dan Erzurum’a, KKTC’den Niğde’ye, Konya’ya kadar yaklaşık 30 ili, ilçelerini, beldelerini ve mahallelerini dolaşmış, yurttaşlarımızla birebir görüşmüş bir siyasetçi olarak söylüyorum. Konya dâhil olmak üzere, Rize dâhil olmak üzere Türkiye’nin herhangi bir yerinde “tüm kalbiyle evet” diyen kimse yoktur. Türk Milleti, “hayırdaki hayrı”, hayırda umut olduğunu görmektedir. CHP’liler, gerçek ülkücüler, Vatan Partililer, Demokrat Partililer, Anaplılar, Demokratik Sol Partililer parti rozetlerini bir tarafa bırakarak Türkiye’nin geleceği için el ele hayırları yükseltmektedir. Ve 16 Nisan’da herkes sandıklara koşacak ve milletin hayrına olan tercihi yapacaktır. Zira bu bir memleket meselesidir! Söz konusu olan vatandır.
 
Suriye’yi PKK destekçileri bölüyor
 
AKP ve ondan beslenen yandaşlar zevk ve sefa içindeki yaşamlarını korumak için savaş dahil her yolu masaya getirmişlerdir. En son Suriye konusunda “savaş çığırtkanlığı” yapılmaya başlanması Kahraman Mehmetçiğin Amerikan askerlerinin yerine ölüme gönderilmesinden başka bir şey değildir. Mehmetçiğin görevi Türk yurdunu ve Türk milletini korumaktır. Mehmetçik, emperyalizmin hizmetine sokulamaz. AKP’nin ABD’den Suriye için görev talep etmesi utançtır ve tek amacı Türkiye’nin 15 yıldır çözemediği sorunlarını savaş ve şiddet üzerinden perdelemektir. Suriye sınır boyunca kurulmaya çalışılan PKK devletine ses çıkarmayan AKP, PKK’nın en büyük destekçisi olan ülkelerle birlikte Suriye’yi bölmeye çalışmaktadır. Oysa Suriye’nin bölünmesi demek tıpkı Irak’ta olduğu gibi belli grupların otorite sahibi olması demektir. Bu gerçeği görmek istemeyen AKP, dış politikada bir kez daha hata yaparak Türkiye’nin bütünlüğünü tehlikeye atmaktadır. Türkiye olarak savaştan değil barıştan yana olmalıyız. Türkiye AKP döneminde yaptığı hatalardan artık bir ders almalı bulanık suya balıklama atlamamaktan vazgeçerek, acilen sağduyulu, ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ çizgisine geri dönmelidir.
 
Ancak ben, Türk Milletinin savaş çığırtkanlarına karşı da en büyük cevabı 16 Nisan’da 80 milyon kere “hayır” diyerek göstereceğine inanıyorum. Emin olun 16 Nisan’da Türkiye’nin bölünmesine ve tek adam rejimine hayır diyenler 17 Nisan sabahı da hayırlı bir Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü göreceklerdir. Türkiye’nin vereceği karar da budur.  Ben, Kurtuluşun şehri Sivas’ın da 1919 ruhuyla Türkiye’nin birliğinden yana tavır alıp, tek adam rejimine hayır diyeceğini adım gibi biliyorum.
 
Sivas Muhsin Yazıcıoğlu'na Sahip Çıkacaktır
 
Ayrıca son olarak belirtmeliyim ki Sivas’ın Muhsin Yazıcıoğlu’na sahip çıkacağına da inanıyorum. Kendisiyle farklı siyasi görüşlerden gelsek de MHP’nin başındaki kişiden çok daha farklı ve ulusalcı tavrı olduğunu hepimiz biliyoruz. BBP’nin başındaki kişiye inat Sivas İl Başkanlığı’nın tavrı da takdire şayandır. Bu nedenle Sivas’ın Şarkışla’lı Muhsin Yazıcıoğlu’na sahip çıkarak hayırlı bir sonuç için referanduma gideceğini düşünüyorum.
 
KKKTC ve 25 ile gitti
 
İstanbul’da sürekli çalışma yürüten Umut Oran, KKTC’nin dışında bugüne kadar 25 ile giderek (Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Düzce, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Trabzon, Tekirdağ) #HayırdaUmutVar mesajı veriyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.