Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

 CHP'li Oran’dan Başbakan’a ‘üzümcü’nün atılması için siz mi talimat verdiniz?’ sorusu

ANKARA (ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Levent Üzümcü’nün memuriyetten atılması için siz mi talimat verdiniz?” diye sordu.

Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

 “İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Levent Üzümcü’nün memuriyetten atılması için siz mi talimat verdiniz?

Kamu kurumlarında çalışan sanatçıların kişisel görüşlerini hiçbir şekilde açıklamama, basına konuşmama yasağı konulması anayasaya, AİHS’ye, kişisel temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı değil midir? Sanatçılara konuşma yasağı koyarak sanata dolaylı sansür uygulamanızın gerekçesi nedir?

 

 

 

Şehit Tiyatroları’nda 1995’ten bu yana başarılı bir sanat yaşamı sürdüren tek bir disiplin cezası dahi bulunmayan Levent Üzümcü’nün uyarı/kınama gibi nispeten düşük bir disiplin cezası yerine doğrudan kurumdan, hatta memuriyetten çıkarılmak istenmesinin gerekçeleri nelerdir, kademeli, orantılı bir ceza sistemi kullanılmadan neden doğrudan en ağır idari cezaya başvuruluyor?

Levent Üzümcü’nün dosyasına neden Şehir Tiyatroları Disiplin Kurulu yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüksek Disiplin Kurulu el koymuştur, bu olağandışı uygulamanın amacı nedir?

Sanatçıları, memurları ‘politik görüşlerine’ göre ayrıma tabi tutmak suç değil midir?

 

Levent Üzümcü’yü meslekten, memuriyetten atmak istemeniz, benim düzenleyicileri arasında yer aldığım ve CHP’nin ev sahipliğinde 11 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında Gezi temalı oturumda yaptığı konuşmadan mı kaynaklanmaktadır?

Gezi’de polisin aşırı sert, orantısız müdahalesi nedeniyle 8 kişinin yaşamını yitirmesi, 11 kişinin gözünü kaybetmesi, 8 binden fazla yurttaşın yaralanmasını eleştirmek suç mudur?” (ANKA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.