CHP’li Orhan Sarıbal’dan Cemaat Yurtlarına Tepki

CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa’da Gülen Cemaatinin kapatılan yurtlarının diğer cemaatlere verilmesine sert tepki gösterdi.

“Bursa’da KHK ile FETÖ’den alınan yurtlar pedofilci Ensar Vakfına verildi”diyen Sarıbal, Adana’da 10 çocuğun ölümüne yol açan yangının yasının bitmediğini vurguladı. Sarıbal, “Ensar gibi bir vakfa çocukları emanet ediyorlar. Aklımızla oynuyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Yükseköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerin kalacağı 11 yurdun üçünün Ensar Vakfına, diğerlerininse AK Partiye yakınlığıyla bilinen derneklere verildiğini iddia eden Sarıbal, “Çocuklarımızı; pedofilcilere, AKP’nin bir şekilde korumaya çalıştığı, kendine yakınlığıyla bilinen cemaatlere mi emanet edeceğiz? Yoksa, ‘kader iste, onlar sehitti’ diyerek ailelerinin korkusundan dava bile edemediği cemaatçilere mi?” diye sordu.

“Yananlar Her Şeyden Önce Canımız Kadar Kıymetli Evlatlarımız”

FETÖ yurtlarının önce Milli Eğitim Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu’na, ardından cemaat ve derneklere verilmesine ilişkin açıklamasına Sarıbal şöyle devam etti:
 “AKP’nin cemaatlere olan zaafını bu şekilde teşhir etmesi, ülkemiz için de çocuklarımız için de çok büyük risk. Ensar Vakfı için ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyen Sayın Bakan Sema Ramazanoğlu, Süleymancılar yurdunda yanan çocuklar ve bir bakıcı için ne düsünmüştür acaba? Onun için de bir kereden bir şey olmaz demiş midir?Yananlar, her şeyden önce canimiz kadar kıymetli evlatlarımızdır. Yolu, okulu olmayan köyünde çocuklarını okutmak için Süleymancılar cemaatinin yurduna bırakmak zorunda kalan babanın, annenin yüreğidir. “

TOKİ’nin ideolojik nedenlerle, para ve ramt için konut yaparken, yurt yapma işini cemaatlere bıraktığını iddia eden Orhan Sarıbal, “Bu böyle gitmez. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Çocuklarımızı gerici cemaatlerden kurtaracağız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.