Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

CHP’li Özel: Enflasyon Oyunlarıyla Az Maaş Vermenin Hesabındalar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Enflasyon ile Topyekün Mücadele Programına ilişkin, “Bugün enflasyonu düşük hesaplamak demek vatandaşın hak ettiği zammı cebinden alıp çekmek demek. Onun cebine girecek paraya el koymak demek. Bir yanda dar gelirliye, emekliye, işçiye, asgari ücretliye enflasyon oyunlarıyla az maaş vermenin hesabındalar” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul’da kabul edilen Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifine değinerek şöyle dedi:

“Kalkınma Bankası ile ilgili bir gerçeğin altını çizelim. Berat Bey, Kalkınma Bankasını ağzına aldığında hisseler 5 liraydı. Bundan 40 gün önce. Bugün 51 lira. Yani 5 liradan 51 liraya. 1’e 10 kazandılar. Kim, Berat Bey’in niyetini bilenler. Mehmet Muş’un kanun teklifinin ne getireceğini bilenler 1’e 10 kazandılar.”

“KENAN EVREN’İN ÇIRAĞI OLARAK”

“Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün dönüş yolunda yine İş Bankası hisselerini diline doladı” ifadesini kullanan Özel, şöyle devam etti:

“Bu bir tenezzül meselesidir. Buna en son Kenan Evren tenezzül etmiştir. Her dönem darbeciler bu tenezzülü yapar. Bugün de bir darbeyi araçsallaştırıp OHAL darbesi yapan tek adam rejimini kuran onu her türlü hukuk dışı yolla tahkim eden birisi Kenan Evren’in çırağı olarak Kenan Evren’i aşan boynuzun kulağı geçtiği bir çırak olarak yeniden İş Bankası’na saldırmaktadır.

Atatürk’ün vasiyeti burada, kendi elleriyle yazmış.

Yırtıyor kendini, mesele diyor Atatürk’ün vasiyeti meselesi. Vasiyete bakalım 5. madde de ne var. Vasiyete uyacaksan 5. maddeye uy. İsmet Paşa’nın evlatlarına, İsmet Paşa’nın torunlarına, İsmet Paşa’nın şahsına etmediğin laf yok, kurmadığın kumpas yok, üretmediğin sahte delil yok, ‘vasiyete uyacağım’ diyor.

1.5 milyar para var, Atatürk bırakmış, bu paraları Türk dilini geliştirmek Türk tarihini incelemek Türk dilini yaygınlaştırmak için kullanmıyor paraları Varlık Fonu’ndaki bankalara likidite olarak koyuyor, şimdi resmen çökecek, bu parayı o kuruma da vermeyecek, bu paralara çökecek, bütün meselesi hesabı kitabı bu.

“ATATÜRK’ÜN DE KEMİKLERİNİ SIZLATIYOR”

Bir de diyor ki ‘neden CHP 4 kişi atıyor?’ Atamadığı 4 koltuk kaldı. Atamadığı 4 koltuk var, o koltuğa da ben atama yapacağım diyor. Atatürk’ün vasiyetini ayaklar altına alıyor. Vicdanını sızlatıyor insanların. Atatürk’ün de kemiklerini sızlatıyor.

“ANAYASAYA AYKIRI, YASALARA AYKIRI VE AHLAKA AYKIRI BİR İŞTİR”

Özel hukuku genel hukuk kuralları aşamaz. Vasiyet ettiğinde sen o vasiyete karşı bir kanun çıkaramazsın. Anayasaya aykırı, yasalara aykırı ve ahlaka aykırı bir iştir. Buna tenezzül ederlerse bildikleri ve akıllarına gelmedik bütün yöntemlerle itiraz ederiz, direniriz, şaşırtırız, pişman ederiz.

“BUNU REİSE SAHTE DELİL ÜRETMEK İÇİN YAPIYORLAR”

Bir yandan İsmet Paşa’ya saldırıyor. Diyor ki ‘ben tek bayrak demedim’ diyor. Ülkenin Cumhurbaşkanının gösterdiği resim, bunu gösterdi, elindeki bayrak Türk Bayrağı değil dedi, buradaki bayrak Türk Bayrağı. Ama bunu kim karartmış, bunu ak troller karartmış. Fotoşop yapmışlar, peki, niye yapmışlar, reisin eline versin, o da ikinci Cumhurbaşkanına saldırabilsin diye. Türk Bayrağını, IŞİD bayrağı gibi kapatıp karartmışlar. Bunu reise sahte delil üretmek için yapıyorlar. İşte Tayyip Erdoğan’ın sarıldığı yalancı delil, işte İnönü’nün sarıldığı gerçek Türk Bayrağı.

“VATANDAŞA DİYOR YA DOLARLARI BOZDURUN DİYE GMC’LERİ BOZDURMUYOR”

Bugün pahalı arabalar olmasın kapıda diye genelge yayınladılar. Vatandaş kemer sıkacak, canı çıkacak. Vatandaşa diyor ya dolarları bozdurun diye. GMC’leri bozdurmuyor, Amerikan cipine biniyorlar. Bunun arkasında 30 tane GMC geziyor.  Amerikan cipiyle gezerler, vatandaşa kemer sık derler.

“SARAY ARPANIN AMBARI OLMUŞ”

Cumhurbaşkanı 76 kişilik politika kurulu atadı. Kim var bunun içinde, eski milletvekili var, eski rektör, danışman, yandaş sanatçı ve jöleli Yiğit Bulut. Bunların her birisine 11 bin lira maaş verecek. Doymuyor adamlar, yemeye doymuyorlar, vatandaşın kanını emmeye doymuyorlar, 11 bin lira para alacaklar. Eskiden KİT’ler arpalık oldu denirdi. Şimdi saray arpanın ambarı olmuş. Vatandaşlarımız bilsin, Cumhurbaşkanı çağırınca koşa koşa giden bir sanatçı varsa, birlikte selfi yaptıranlar varsa, ona yandaş yazı yazanlar varsa hepsi maaşa bağlıyor. Eğer bunlar çok vatanseverlerse çok ülkelerini seviyorlarsa bu isimlerden hangisi aldığı maaşla geçinemiyorsa gelsin biz vereceğiz onun maaşını bu isimler para almadan yapsınlar bu danışmanlığı da görelim.”

Bir basın mensubunun, “Enflasyonla mücadele programı açıklandı, bu konuda bazı endişeler var ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Bugün enflasyonu düşük hesaplamak demek vatandaşın hak ettiği zammı cebinden alıp çekmek demek. Onun cebine girecek paraya el koymak demek. Kendileri farklı farklı bir sürü yerlerden bir sürü gelirler elde etmekle meşgulken, yandaşları maaşa bağlarken öbür taraftan enflasyon hesabında oynamayla memura yapılacak zammı veya asgari ücrette yapılacak artışı emekliye verilecek özellikle maaşı enflasyon üzerinden katsayısı hesaplandığı için cebinden çekip alıyorlar. Bir yanda dar gelirliye emekliye işçiye asgari ücretliye enflasyon oyunlarıyla az maaş vermenin hesabındalar” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.