Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Hakkari Muhbir bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

CHP’li Özel: Milleti, Halkı Korkutarak Seçim Kazanmaya Çalışıyorlar”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, beka sorunu tartışmalarına ilişkin olarak, “Beka sorunu demek, bir ülkenin yok olmaya doğru sürüklenmesidir. Bu ülkenin beka sorunu var diyenlerin kendi partilerinin beka sorunu olduğu doğrudur. 31 Mart’ta başta İstanbul ve Ankara olmak üzere alacağımız bütün belediyelerde, yandaş müteahhitlerin, ihale fesatçılarının, milletin kanını emen asalakların da beka sorunu vardır, bu da doğrudur. Bugün umudun siyasetini yapamayanlar, korkuya sarılanlar, birbirine sarılan iki korkak, milleti, halkı korkutarak seçim kazanmaya çalışıyorlar” dedi.


"UMUDU TÜKETTİLER"

CHP’li Özel, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin çalışmalar çerçevesinde Konya’nın Ereğli ve Seydişehir ilçelerinde aday tanıtım toplantılarında konuştu. Özel, buralarda yaptığı konuşmalarda, “CHP’nin adayları umudun siyasetini yapıyor. Bir başkalarının ağzından, dilinden umut dökülmüyor. Onlar umudu tükettiler, artık vaat edecekleri bir şeyleri kalmadı. Seçimden önce çiftçinin desteklemelerini ödeyeceğiz dediler, ödeyemediler. Bugün artık toprağına da çocuğuna da ailesine de bakamayan, geçmişte milletin efendisi olduğu halde şu anda bu toplumun en çok acı çeken kesimi çiftçiler oldu. Emeklilikte yaşa takılanların, emeklilerin, ek gösterge bekleyen memurların, işsizlerin sorunları çözülmedi” diye konuştu. 


"MİLLETİ KORKUTARAK SEÇİM KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR"

“Artık ne Recep Tayyip Erdoğan’ın ne Devlet Bahçeli’nin umut siyaseti yapma imkanları kalmadı, korku siyaseti yapıyorlar. ‘Bana oy vermezseniz, mahvolursunuz, beka sorunu var’ diyorlar diyen Özel, "Beka sorunu demek, bir ülkenin yok olmaya doğru sürüklenmesidir. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla, Erzurum ve Sivas kongreleriyle, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla ve 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilanıyla bu ülkenin beka sorunu sona ermiştir. Bu ülkenin beka sorunu var diyenlerin kendi partilerinin beka sorunu olduğu doğrudur. 31 Mart’ta başta İstanbul ve Ankara olmak üzere alacağımız bütün belediyelerde, yandaş müteahhitlerin, ihale fesatçılarının, milletin kanını emen asalakların da beka sorunu vardır, bu da doğru. Bir ülkede beka sorunu var demek, seçimlerde kendine güvenmediğinin de işaretidir. Bugün umudun siyasetini yapamayanlar, korkuya sarılanlar, birbirine sarılan iki korkak, milleti, halkı korkutarak seçim kazanmaya çalışıyorlar." dedi. 

"VATANDAŞIN BAKİYE SORUNU VAR"

CHP'li Özel, "Bu mücadelelerinin sonunda, bu ülkede karamsarlık, umutsuzluk, kardeşin kardeşe, eşin dostun birbirine düşman olmasından başka bir şey olmaz. Kardeşin biri AKP’li, biri CHP’li olduğu dünya kadar örnekler var. Toplumun yarısına terörist diyerek, anneyi evlada, babayı geline, kardeşi kardeşe düşürmeyi göze alanlar, bunu 5 tane fazla belediye kazanalım diye yapıyorlar. Bunu bu ülkeye yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Tayyip Erdoğan’ın ve adaylarının kutuplaştırmasına karşı bizim adaylarımız kucaklaşmaya geliyor. Morali yüksek tutacağız, özgüvenimizden şüphemiz olmayacak. Beka beka sorunu diyorlar. Memleketin beka sorunu yok ama vatandaşın bakiye sorunu var. Emeklilerin maaşları çabuk bitiyor, çiftçi daha geçen senenin borcunu ödeyemedi. Bunların umudu CHP olur, CHP’nin projeleri olur. Siz Ereğli Belediye Başkanı’nı CHP’li yapın, biz de Ereğli’yi il yapmak için Meclis’e kanun teklifi verelim, Ereğli’yi il yapalım. Siz attığınız her oyla, Türkiye’yi sürüklendiği bu karanlıktan çıkaracaksınız, ikna ettiğiniz her seçmenle Türkiye’nin aydınlık yarınlara olan yolculuğunu yeniden başlatacaksınız. Gübreyi yarı fiyatına düşüreceğine söz vermesine rağmen düşürmeyen, 3600 ek göstergeyi çıkarmayan, altı milyon emeklilikte yaşa takılanların derdine çare olmayan, bu iktidara sarı kart göstererek uyaracaksınız.” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.