Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

CHP’li Özel: “O Bülbül Ötecek Ve Çok Fazla Sayıda Kirli Çamaşır Ortaya Dökülecek”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, NATO tatbikatına ilişkin, “Kabul edilebilir değil. Hem Atatürk açısından hem Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı açısından böyle bir şey kabul edilebilir değildir. Bu konuda Türkiye en sert cevabı vermelidir. Ne Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına ne de ülkenin kurucu cumhurbaşkanına Atatürk’ümüze karşı yapılan bu hakaretin kabul edilebilir bir tarafı yoktur” dedi.

Özel, “AKP’nin ABD’ye Rıza Sarraf için yolladığı notanın müzik notasından farksız olduğunu biliyoruz ama hangi nota diye baktığımız da bugün gördük ki ‘ötme bülbül ötme’ şarkısının notasını yollamışlar ama galiba o bülbül ötecek ve çok fazla sayıda kirli çamaşır ortaya dökülecek öyle görünüyor”  diye konuştu. 

“İKİ KORKAK BİRBİRİNE DAYANIYOR”

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM’de 4 Nolu Kapı önünde basına yaptığı açıklamada, siyasetin gündeminde bir takım ittifak arayışları olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“İki korku birbirine dayanmaktadır. İki korkak birbirine dayanmaktadır. 2019 korkusuyla MHP’nin baraj korkusu, sarayın 2019 korkusu birbirine tutunarak ve ülkeyi sürükledikleri karanlıkta ıslık çalarak bu karanlıkta birbirlerine moral vermeye çalışmaktadırlar. Partinin içi fokur fokur kaynıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi dedikodu kazanına dönmüş.

Biz partilerle asla ittifak yapmayacağız, yapmayız, ihtiyacı olan yapsın. Ama bir ittifak olacak, 16 Nisan’daki ittifak gitgide genişliyor. Biz gerçek Atatürkçülerle, cumhuriyetçilerle, vatanseverlerle, ülkesini sevenlerle, koltuk değil dava milliyetçileriyle, Atatürk milliyetçileriyle ve bu ülkeyi gerçekten bir tek adam rejimine teslim etmek istemeyen, Türkiye’de hiçbir ananın gözü yaşlı olmasın isteyen herkesle birlikte, terörün de bitmesini isteyenlerle birlikte ittifak kuracağız. Ama ittifakımız partilerle, şahıslarla değil, ittifakımız milletin, halkın kendisiyle.”

“GARDIROP ATATÜRKÇÜLÜĞÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özel, “Utanarak ve üzülerek izledim. Atatürk bir yere düşmez. Dili düzeltmek lazım. Adamın aklında Atatürk başka dilinde başka olunca böyle arada böyle şeyler de söylüyor. Gerçek anlamda bir demokrasi, gerçek anlamda bir cumhuriyetçilik, gerçek anlamda bir laiklikle birlikte yoğrulmadan kimse Atatürkçü olamaz. Öbürü gardırop Atatürkçülüğüdür. Öbürü Kenan Evren Atatürkçülüğüdür. Büst Atatürkçülüğüdür. Tekerleme Atatürkçülüğüdür. Sen Atatürk’ün ilkelerini benimsemeden kendisini benimsersen bu takiye Atatürkçülüğüdür” yanıtını verdi.

“HEM ATATÜRK HEM TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN CUMHURBAŞKANI AÇISINDAN KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Bir basın mensubunun, NATO tatbikatına Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef alınmasına ilişkin sorusu üzerine Özel, “Kabul edilebilir değil. Hem Atatürk açısından hem Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı açısından böyle bir şey kabul edilebilir değildir. Bu konuda Türkiye en sert cevabı vermelidir. Bu konuda CHP’nin duruşu da tavrı da, bu ayıbın derhal giderilmesi, özür dilenmesi, telafi edilmesi ve bu suçu işleyenlerin kendi ülkelerinde ve dünya kamuoyu önünde cezalandırılmalarıyla ve bir özürle ancak bunu affedebiliriz. Ne Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına ne de ülkenin kurucu cumhurbaşkanına Atatürk’ümüze karşı yapılan bu hakaretin kabul edilebilir bir tarafı yoktur” dedi.

“O BÜLBÜL ÖTECEK VE ÇOK FAZLA SAYIDA KİRLİ ÇAMAŞIR ORTAYA DÖKÜLECEK”

Rıza Sarraf konusundaki soruya da Özel, “Biz yıllar önce kendilerine siyasi konularda gerekirse nota vermelisiniz dediğimizde, 'ne notası müzik notası mı' derken bugün AKP’nin ABD’ye Rıza Sarraf için yolladığı notanın müzik notasından farksız olduğunu biliyoruz ama hangi nota diye baktığımızda bugün gördük ki 'ötme bülbül ötme' şarkısının notasını yollamışlar. Ama galiba o bülbül ötecek ve çok fazla sayıda kirli çamaşır ortaya dökülecek öyle görünüyor” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.