Öne Çıkanlar İyi Parti çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

CHP’li Özel: “Parlamentoyu Sarayın Kuklası Haline Getiren Bir AKP İle Karşı Karşıyayız”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İktidar partisi sadece kendi oylarıyla eylemli bir İçtüzük ihlali ve ihdası yapmaktadır. Bu parlamentoyu sarayın kuklası haline getiren bir AKP ile karşı karşıyayız” dedi. 

Özel, AK Parti’nin grup önerisinin kabulünün ardından Genel Kurulu terk etmelerine ilişkin TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “İktidar partisi sadece kendi oylarıyla eylemli bir İçtüzük ihlali ve ihdası yapmaktadır. Bu parlamentoyu sarayın kuklası haline getiren bir  AKP ile karşı karşıyayız" dedi.

“Salı günü Genel Kurul’da olacak mısınız?” sorusuna Özel, “Söz konusu anlaşmaların görüşmeleri bittikten sonra veya bu süre kısıtlaması İçtüzük’teki 20 ve 10 dakikaya dönülmeden ve bu görüşmeler halen sürdürülüyorsa bu görüşmelere katılmayacağız. Ancak Salı günün gündeminde bir kanun varsa ya da bu anlaşmalar yerine başka uluslararası anlaşmalar var ve onda da İçtüzük yine 20 ve 10 dakikayı emrettiğine göre elbette yerimizi alacağız. Şu andaki tavrımız bugünkü alınan haksız, hukuksuz, İçtüzüğe, anayasaya aykırı karara karşı alınmış bir karardır, bir tepkidir ancak bu sürekli Meclis’ten çekilme gibi bir durum değildir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.