Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li Özer: Halkın Sahilini Kiralamak Halkın Hakkını Gasptır!

CHP’li Özer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Muçev isimli şirkete 10 yıllığına Antalya sahillerini kiralamasına “Vatandaşın hakkını gasp etmek değildir de nedir!” diye tepki gösterdi. Bakanlığın kamuoyunu hiç umursamadığına değinen Özer, “Aksi olsaydı bu peşkeşe son verirlerdi” dedi.

Muğla ve Edirne’den sonra Antalya sahillerine de yanaşan Muçev isimli şirkete, Demre’deki 13 bin metrekarelik Üçağız sahilinin yanısıra Alanya Aydap’ta bulunan Aysultan Kadınlar Plajı’nın da ihalesiz olarak 10 yıllığına kiralandığı iddia edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı kiralamalara ilişkin olarak “Bu, vatandaşın hakkını gasp etmek değildir de nedir?” diye tepki gösteren CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, şöyle devam etti:

“Bu şirketin yönetiminde yer alan isimlerin Bakanlık bürokratı olması son derece manidar ama artık maalesef şaşırmıyoruz. Bakanlık halkımıza şunu açıklamalıdır; hangi hakla halkın sahillerini birtakım kişilere kiralayabiliyor, daha doğrusu peşkeş çekebiliyor? Bizce Bakanlık kamuoyunu hiç umursamıyor, aksi olsaydı bu peşkeşe son verirlerdi.”

BU GASPA NEDEN OLANAK SAĞLIYORSUNUZ?

 CHP’li Özer konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da bir önerge vererek şu soruları yöneltti:

* Antalya ili, Demre ilçesi, Üçağız mahallesi, Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan 12.983,02 m2 yüzölçümlü Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki (DHTA) yüzer iskele, dolgu alanı ve denizel alanı 10 yıllığına Muçev Turizm Ticaret Limited Şirketi’ne mi kiralanmıştır? Firmada Bakanlık çalışanlarının olduğu doğru mudur?

* Söz konusu alan neden duyurusu yapılmadan, ihaleye çıkılmadan 10 yıllığına kiralanmıştır? Bu kiralama kamuoyundan neden gizlenmiştir? Kamuoyunu hiç mi umursamıyorsunuz?

* Kamunun kullanımına açık olması gereken kıyıları hangi hak ve hukuki sebeple kiralıyorsunuz? Bu, vatandaşın hakkını gasp etmek değil midir?

* Muğla Menteşe koyları ile Edirne Keşan koylarını ve şimdi de Antalya Demre koylarını duyurusuz, ihalesiz olarak kaçar yıllığına ve kaçar liraya kiraladınız?

* Basına yansıyan bilgilere göre; Muçev denilen şirket Bakanlıktan kiraladığı koyları başka şirketlere kiralayarak büyük kazanç elde ediyor. Yani sahiller Muçev denilen şirkete rant kapısı oluyor. Birtakım kişilere halkın sahillerini peşkeş çekmek Bakanlığınızın görevleri arasında mı?

* Halkın sahillerinin halkın kullanımına kapatılmasına, bir takım kişiler tarafından gasp edilmesine neden olanak sağlıyorsunuz? Vatandaşlarımızın anayasal hakkı olan kıyılardan ve denizlerden özgürce faydalanmasına engel olan ve halka rağmen yaptığınız bu kiralamalara ne zaman son vereceksiniz?  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.