Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP’li Özkoç: "4 Siyasi Parti Millete Verdikleri Sözün Arkasında Dururlarsa Bu Yasa Erdoğan’a Rağmen Çıkar"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, “4 siyasi parti eğer millete verdikleri sözün ve yazılı belgenin arkasında dururlarsa bu yasa Tayyip Erdoğan’a rağmen çıkar” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İş Bankası hisseleri tartışmasına ilişkin şöyle dedi:

“Türkiye’yi bir fidye almaya çalışan, rehine tutan bir ülke konumuna sokuyorsun. Buna cevap versene. Sen hala elini niye Atatürk’ün mirasına uzatıyorsun. İşin ne senin Atatürk’ün mirasıyla? Rehine krizinde Türkiye’yi yerin dibine sokuyorsun, yetmiyor sana acaba oradan üç kuruş daha kendi Varlık Fonuma alıp da damadımla beraber ne yapabiliriz bunun hesabını yapıyorsun. Yazıklar olsun. Başka ülkelerin kirli hesapları Türkiye’de kapatılıyor. Hatta cinayetleri.

Grup toplantısında Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak kalkıyorsun diyorsun ki ‘Türkiye İş Bankası. İnönü’nün elinde bayrak vardı.’ Hadi oradan. Ciddi ol ya. Böyle ucuz kabadayılıklarla milleti kandıracağına dimdik milletin karşısına çık, neyin ne olduğunu anlat.”

İş Bankası hisselerine ilişkin soruya Özkoç,  “Miras hukuku çok açık” derken, CHP’nin kasasına Türkiye İş Bankası’ndan girmiş tek bir kuruşun bile bulunmadığını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin soruya ise Özkoç, “Kimler bu konuda teklif verdi, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti. 4 siyasi parti eğer millete verdikleri sözün ve yazılı belgenin arkasında dururlarsa bu yasa Tayyip Erdoğan’a rağmen çıkar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.