Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

CHP’li Özkoç: Bu Kararın Karşısında Dimdik Durmalıyız

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ABD’nin Kudüs kararına ilişkin, “CHP olarak bunu kesinlikle reddediyoruz. Karşısındayız. Burada tavır alınması gereken ülkelerden bir tanesi de ABD’dir, bu kararın altına imza atan Trump’un kendisidir. AKP’siyle CHP’siyle MHP’si ile Türkiye’deki tüm yurttaşlarımızla alınan bu kararın karşısında dimdik durmamız gerektiğini söylüyorum” dedi.

“CHP OLARAK BUNU KESİNLİKLE REDDEDİYORUZ”

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Kudüs kararına tepki göstererek, “CHP olarak bunu kesinlikle reddediyoruz. Karşısındayız. Onlarca insanın kanı aktı. BM nezdinde İsrail ile Filistin bir anlaşma zemini arandı ve dünyanın birçok devleti devreye girdi. Bu kabul edilemez. Bu doğru değildir. Burada tavır alınması gereken ülkelerden bir tanesi de ABD’dir, bu kararın altına imza atan Trump’un kendisidir” dedi.

“KUDÜS’Ü BAŞKENT İLAN ETMEKLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMİŞ MİDİR, SÖYLEMEMİŞ MİDİR?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçtiğimiz hafta gerçekleşen telefon konuşmasını anımsatan Engin Özkoç, “Başkanı Trump bundan bir hafta önce Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı arayarak önemli bir telefon görüşmesi yapmıştır. Biz bir ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin arifesinde Ortadoğu’daki taraf olan bu ülkeleri arayarak sadece Suriye meselesini konuşup konuşmadığını öğrenmek istiyoruz. Orada Sayın Cumhurbaşkanı'na gerçekten Kudüs’ü başkent ilan etmekle ilgili bir şey söylemiş midir, söylememiş midir? Bir merakımız daha Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bu telefon görüşmesinden sonra ve alınan bu karardan sonra ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi yapıp bu karar ile ilgili ne söyleyecektir böyle bir telefon görüşmesi yapacak mıdır bunu da bilmek istiyoruz” dedi. 

“YILLARDAN BERİ ALINAMAYAN KARARLAR BU 15 YIL İÇERİSİNDE ALINMIŞTIR”

Son 15 yıl içerisinde Türkiye’nin hem içeride hem de dışarıda itibarını kaybetmesi nedeniyle yıllardan beri alınmayan kararların alındığını iddia eden Özkoç, “Ermeni soykırımıyla ilgili karar bu 15 yıl içerisinde alınmıştır. Kudüs’ün başkent ilan edilmesiyle ilgili karar bu 15 yıl içerisinde alınmıştır. AKP’siyle CHP’siyle MHP’si ile Türkiye’deki tüm yurttaşlarımızla alınan bu kararın karşısında dimdik durmamız gerektiğini söylüyorum. Türkiye’nin hükümetinin derhal dış politikayla ilgili konularda ciddiyete davet ediyorum. Türkiye’nin bir an önce bu konularda istikrarlı bir tutum sergilemesini istiyoruz” diye konuştu.

“KİRLİ BİR SOFRA”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan Man Adası belgelerine ve MİT raporuna atıfta bulunan Özkoç, “Biz CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Türkiye’de yaşanan hem Başbakan’ın hem de Cumhurbaşkanının yakınlarının yolsuzluklarının belgelerini tek tek açıkladık. Kirli bir sofra var dedik. Bu kirli sofraya oturup da yemek yiyenler biz bu belgeleri açıkladıkça fevvaren etmeye başladılar. Kılıçdaroğlu arı kovanına çomak değil elini soktu. Ve tam bunun da karşısında o kirli sofrada oturanlar birden fevvaren etmeye başladılar” dedi. 

“SÜLEYMAN SOYLU KABADAYILIK YAPIYOR”

AK Partili Hayati Yazıcı’nın Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik açıklamalarına tepki gösteren Özkoç, şöyle devam etti:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor. Arkasından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu… Süleyman Soylu kabadayılık yapıyor. Sizin Kemal Kılıçdaroğlu’na söylediğiniz ‘o dokunulmazlığı kalksın, evi aransın, partisi aransın’ dediğiniz söze CHP Grup Başkanvekili olarak buradan diyorum ki elinizden geleni ardınıza koymayın, ne yaparsanız yapın ister Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığını kaldırın ister Kemal Kılıçdaroğlu’nun evine baskın yapın ister partisine baskın yapın istediğiniz iftiraları atın Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruşunda en ufak bir bozulma olmadan sizin yaptıklarınızı ve Türkiye Cumhuriyetini getirdiğiniz noktayı anlatmaya devam edecektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında dimdik duracağız. Bugüne kadar hiçbir şeyden korkmadık. Sizin tehditlerinizden de korkmuyoruz. Ucunda ölüm varsa Allah’a verilecek bir can borcumuz var onu da seve seve teslim ederiz ama mazlumun hakkını teslim etmeyiz.”

“MADEM BİLMİYORDUNUZ, NEDEN CİDDİYE ALMADINIZ?”

Bir basın mensubunun, “Abdulkadir Selvi’nin bugünkü köşe yazısında, Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı MİT Raporuyla ilgili olarak MİT içerisinde bir FETÖ’cü klik tarafından kaleme alındığı ve gündeme getirildi” ifadelerinin yer aldığını anımsatması üzerine Özkoç, “O zamanlarda bu belgeleri veren kişi MİT mensubu Fethullah Örgütüne mensupsa neden onunla ilgili gereğini yapmadınız? O zaman bilmiyordunuz bu MİT mensubunun Fethullah Terör Örgütüyle ilişkisi olup olmadığını bilmediğiniz halde bir MİT mensubunun size verdiği bu belgeleri neden ciddiye almadınız, madem bilmiyordunuz, neden ciddiye almadınız?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.