Öne Çıkanlar galatasaray Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist Covid19 bugünün gündemi gündem özeti rusya chp enflasyon AİLE kılıçdaroğlu

CHP’li Özkoç: “Tasarruf Diye Makam Araçlarına Yönelmek Göz Boyamadır”

Kamuda araç tasarrufu için düğmeye basılırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Ne zaman Türkiye, soyup soğana çevrilirse, kaynakları yandaşlara peşkeş çekilirse, iç ve dış siyaset yönetilemez hale gelirse, iktidardakiler tasarruf diye makam araçlarına yönelir. Bugün AKP iktidarının da yaptığı aynı şey; gözümüzü boyamaya çalışıyor, yalan söylüyorlar” dedi.

Özkoç, yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, tüm kamu kurumlarından ve belediyelerden araç sayısıyla ilgili liste istemesine değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ne zaman Türkiye, soyup soğana çevrilirse, kaynakları yandaşlara peşkeş çekilirse, iç ve dış siyaset yönetilemez hale gelirse, iktidardakiler tasarruf diye makam araçlarına yönelir. Bugün AKP iktidarının da yaptığı aynı şey; gözümüzü boyamaya çalışıyor, yalan söylüyorlar.

Kanmak isteyenler kanıyor; başkaldırmak istemeyenler sessiz kalıyor; bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler kendileri için fırsat bekliyor; sivil toplum örgütleri, meslek odaları, birlikler sesini çıkarmıyor. Mücadele veren, bedel ödeyenler ise suçlu sayılıyor.

Tasarruf yapacak, ülkeyi içine sürüklendiği darboğazdan çıkaracaksak; işe taşıtlardan değil, saraydaki ejder suyundan başlamak zorundayız. Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan, tasarruf için makam araçlarının satışı değil, yönetimin değişikliğidir.

“CUMHURBAŞKANI’NIN YAŞADIĞI SARAYDAKİ BİR DAKİKANIN MALİYETİ BİN 607 LİRA”

Biz bu noktaya nasıl geldik; Cumhurbaşkanı’nın yaşadığı saraydaki bir dakikanın maliyeti bin 607 lira. Yani; sizin basbas bağırarak, matah bir iş gibi ortaya koyduğunu taşıt tasarrufu, devede kulaktır. Saraydaki bir saat, tasarruf yapmayı hedeflediğiniz bir taşıta bedel.

Cumhurbaşkanı, örtülü ödenekten, devletin kasasından harcama yapacak, hesap sorulmayacak. Bakanlar yolsuzluk yapacak, Meclis susacak. TÜPRAŞ, tekel, telekom, şeker fabrikaları, madenler, limanlar, santraller cumhuriyet tarihinin tüm kazanımları peşkeş çekilecek, hesap verilmeyecek. Bütün komşularla düşman olunacak. Adalet bitecek…Sonra kalkıp makam arabalarıyla Türkiye’yi kurtaracaksınız! Her gününüz bu ülkeye zarar, her bir dakikanız çocuklarımızın yarınına yük.

AKP iktidarından, israfından, talanından kurtulmadan, ekonomik darboğazdan çıkabilmemiz, özgürleşebilmemiz, adalete kavuşabilmemiz mümkün değil.

Ortaya çıkan bu tabloyu ancak cumhuriyete, özgürlüğe, halkın değerlerine, birlikte büyümeye, zenginleşmeye inanan bizler bir olup, ele ele vererek düzeltebiliriz. Yeni bir başlangıç yaratabiliriz. Ülkemiz için başka çıkış yolu yok.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.