Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

CHP’li Özkoç’tan Bahçeli’ye Yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerine ilişkin, “Kim inanacak Sayın Devlet Bahçeli’ye. Bu kumpası insanlar artık görmeyecekler mi? Bu kirli ittifakın arkasında duran iradeyi milletimiz sorgulamayacak mı? Ne değişti Sayın Devlet Bahçeli?” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekatına değinerek şöyle dedi:

 “Afrin’de ordumuz kendisine verilen görevi başarıyla tamamlamaktadır. Tarihsel geçmişine yakışır bir şekilde ordumuz görevini yerine getiriyor. Sınırımızı koruyor. Sınırlarımızı da korumalıyız. Ülkemizi tehdit eden her türlü unsurdan arındırmalıyız. Ancak ordumuzun başarısını siyasi zafiyet, diplomasideki yetersizlikler gölgelememelidir. Ordumuzun başarısı da milletimizin başarısıdır.”

“YA SENİN GERÇEKTEN AKLIN ALMIYOR YA DA SAFA YATIYORSUN”

Şamil Tayyar’ın açıklamalarına değinen Özkoç, “İnanılır gibi değil. ‘Haber verdim. Ateş püskürdü. Hala oradalar ve görevlerine devam ediyorlar’ diyor. ‘FETÖ borsası var. Parası olan özgürlüğü satın alıyor’ diyor. Şamil Tayyar ya senin gerçekten aklın almıyor ya da safa yatıyorsun. AKP Genel Başkanı söz konusu rantsa gerisi teferruattır, diyor” dedi.

“NİYETİ ALLAH SÖYLETİYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamalarına ilişkin de Özkoç, “Niyeti Allah söyletiyor. 24 yıldan beri İstanbul’u Tayyip Erdoğan yönetiyor. Rantın olduğu yerler hizmet aldı. Şimdi de ranta açılacak yerler hizmet alacak deniyor. Nerede rant varsa orada onlar var. Rantın olmadığı yerde hizmet yok. Rantın olmadığı yerde millet yok. Rantın olmadığı yerde hiçbir anlayış yok. Sadece AKP’nin kendi hükmü kendi anlayışı rantla işliyor” dedi.

“MHP GENEL BAŞKANLIĞINDA KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son kurultayda tekrar seçildiğini hatırlatan Özkoç, şöyle devam etti.

“MHP Genel Başkanlığında kendisine başarılar diliyoruz. Ancak bir muhalefet siyasi partisi böyle kurultaylarda iktidarı eleştirir.

Bakın Devlet Bahçeli zamanında iktidarı eleştiriyormuş. ‘Türkiye’yi birbirine düşürmeye azmeden, toplumu kamplara ayırandan cumhurbaşkanı olmaz.’ Kim diyor, Sayın Devlet Bahçeli.  

‘Villalara balya balya dolar yığandan kamu arazilerini zimmete geçirenden evindeki parayı sıfırlarken haysiyet ve inandırıcılığından sıfıra düşenden cumhurbaşkanı olmaz’ diyor.

“KİRLİ İTTİFAK”

Bu sözleri söyleyen Sayın Devlet Bahçeli yapılan son kurultayda ‘cumhurbaşkanı adayımız Tayyip Erdoğan’dır’ diyor ve CHP’yi eleştiriyor. Kim inanacak Sayın Devlet Bahçeli’ye. Bu kumpası insanlar artık görmeyecekler mi? Bu kirli ittifakın arkasında duran iradeyi milletimiz sorgulamayacak mı? Ne değişti Sayın Devlet Bahçeli?

“BU SÖZLERİN ARKASINDA DURAMIYORSAN İLLA İTTİFAK YAPMANA GEREK YOK İSTİFA ET”

Ya o gün nasıl dik durduysan sözlerinin arkasında bir siyasi parti genel başkanı gibi dik dur ya da bu sözleri söyleyen bir genel başkan olarak eğer bu sözlerin arkasında duramıyorsan illa ittifak yapmana gerek yok, istifa et.”

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“Çanakkale Zaferi bizim ruhumuzdur” diyen Özkoç, “Çanakkale Zaferi’ni de itibarsızlaştırmaya çalışan Çanakkale kutlamalarını da yok etmeye çalışan anlayış millet iradesiyle seçilmiş 'Çanakkale Belediye Başkanını Çanakkale törenlerinde konuşturtmayın’ emrini veriyor. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

“SARILDIK, KUCAKLAŞTIK”

CHP’nin Tüzük Kurultayına değinen Özkoç, “Benimle de ilgili bazı sözler çıktı, dediler ki Özkoç ile ilgili imza toplanıyor, denildi. Ne tek bir imza atıldı. Ne de teşebbüs edildi. Hakkı Suha Okay Divan Başkanımız, değerli bir parti büyüğümüzdür. Sarıldık, kucaklaştık. Kendisine yaptığım ziyaret olgunluk, anlayış, CHP’nin aile birlikteliği içinde geçti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“Sayın Bahçeli kurultayda CHP’yi çiftlikbank olarak nitelendirdi, ne diyorsunuz?” sorusunaÖzkoç, “Eğer Sayın Bahçeli ranttan yana rüşvetten yana insanların sömürülmesinden yana bir siyasi partiyi görmek istiyorsa kendi sözlerine bir baksın. Az önce kendi sözlerini okudum. Türkiye’yi rantla yöneten Recep Tayyip Erdoğan’ın villalarını kendisinin parayla doldurulduğunu söyleyen anlayışa karşı CHP’yi değil AKP’yi eleştirsin ve kendi özeleştirisini versin” yanıtını verdi.

 “Hakkı Suha Bey ile kucaklaştığınızı belirttiniz, iddia edildiği gibi bir küfürleşme oldu mu?” sorusuna Özkoç, “Hayır… Bir aile içerisinde zaman zaman elbette ki tartışacağız. Bundan sonra da tartışabiliriz. Ama bizim nihai olarak bizim yapacağımız bu ailenin kucaklaşmasıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.