Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi İzmir depremi

CHP’li Öztrak: Yerel Seçimlerde Çok Yüksek Bir Oy Alacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İktidar yerel seçimlere kadar CHP’yi etkisizleştirmek istiyor, CHP’nin içinde bir kavga çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bunlar bize sökmez, bu çabaların hiçbir etkisi olmayacaktır ve CHP önümüzdeki yerel seçimlerde çok yüksek bir oy alacaktır” dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına yanıt verdi. Çelik’in MYK sonrası yaptığı basın toplantısında 36 dakikanın 17 dakikasını CHP ve Kılıçdaroğlu’na ayırdığını söyleyen Öztrak, “Öyle anlaşılıyor ki bunlar MYK toplantılarında milletin sıkıntılarını, bugün içinde bulunulan ekonomik krizi konuşmak yerine, milletin derdine derman olmayı konuşmak yerine CHP’yi ve Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu çekiştirmişler” dedi.

“CHP’Yİ KİMSE SİNDİREMEZ”

Çelik’in, Kılıçdaroğlu’na yönelik “Birisi, 15 Temmuz’a darbe girişimi derken, 20 Temmuz’a darbe diyorsa, FETÖ ile meşru hükümeti aynı düzlemde algılıyor demektir ki biz bu yaklaşıma Yassıada zihniyeti diyoruz. Yassıada zihniyeti aynen devam etmektedir” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Öztrak, CHP’yi kimsenin sindiremeyeceğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Siz FETÖ’cülerle kol kola yıllarca ortaklık yapmadınız mı? ‘Ne istediniz de vermedik’, ‘beraber yürüdük bu yollarda’ diyeceksin, ‘yurda gel artık’ diye zırıl zırıl ağlayacaksın, sonra rant kavgasına tutuşup yıllarca ortaklık yaptığın kişileri terörist ilan edeceksin. Bu teröristlere Türk Silahlı Kuvvetleri içinde önce atama süreçlerinde yazdığın muhalefet şerhleriyle, sonra da yaptığın atamalarla darbe yapacak gücü vereceksin. Hain bir darbe teşebbüsünde bulunduklarında önce ‘hata yaptık Rabbim affetsin’ diyeceksin, ondan sonra da ‘bu bize Allah’ın bir lütfu’ diye devam edeceksin. Neden bu size Allah’ın bir lütfu çünkü sizin de onun arkasından sivil darbe yapıp rejimi değiştirmenizin önünü açtığı için herhalde. Devleti parti devleti yapıp mühürsüz oylarla yaptığınız referandumlarla tek adam rejiminin önünü açmadınız mı?

“BİZİ BIRAKIP BİRAZ KENDİ PARTİLERİNE KULAK VERSİNLER”

Bir de partimizin içişlerine müdahale etme cüretinde bulunuyorlar. Parti Meclisimize kim katılacak, kim katılmayacak bunu söyleme izansızlığı noktasına geldiler. Bence bizi bırakıp biraz kendi partilerine kulak versinler. Onların vekillerinin ekonominin hanedan damadına emanet edilmesiyle ilgili görüşleri ne bunu bir alsınlar. Atanmış bakanları seçilmiş vekillerin önüne geçiren, kerameti kendinden menkul bu protokolle ilgili olarak milletvekilleri ne diyor bunu bir dinlesinler. Kendi iktidarı için partisini ikinci plana Cumhurbaşkanının atmasının, kendi grubunu, parti grubunu sarayın meclisteki bürosu gibi kullanmasına kendi milletvekilleri ne diyor bir otursunlar dinlesinler. Bizim partimizle ilgilenmeyi bıraksınlar.

“MİLLETİN MESELELERİNİ TARTIŞMIYORSUNUZ”

Millete 24 Haziran öncesi ne dediler ‘ayın 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır görün’. Millet size yetkiyi verdi, elinizi artık tutan yok, tek adamsınız ama enflasyon hortladı, faiz patladı, Türk Lirasının değeri serbest düşüşe geçti ortalıkta tık yok. Aspirin tedavisi. MYK’nızda Kılıçdaroğlu ve CHP’yi tartışıyorsunuz, milletten koptunuz, milletin meselelerini tartışmıyorsunuz, aylık 37 bin Türk Lirası artı KDV’ye kiraladığınız lüks araçlarda gezip smoothie ve efuli içiyorsunuz, millete de aspirini dayıyorsunuz.

“SİZİN NE MENDERES’E, NE DEMOKRASİYE SAYGINIZ VAR”

‘Yassıada’yı demokrasi ve özgürlük adası yapacağız’ dediniz, yapılan otel ve kongre merkezi oldu. Sizin demokrasi ve özgürlükten anladığınızda yine beton ve rant çıktı. Sizin ne Menderes’e, ne Polatkan’a, ne Zorlu’ya, ne demokrasiye saygınız var. Bu isimler bizim partimizin de isimleri. Rahmet İsmet İnönü’nün bu isimlerin asılmaması, kendi çocuklarımızın asılmaması için ne kadar çaba gösterdiğini tarih gayet iyi yazıyor. Biraz tarih okusanız CHP’nin bu konudaki yaklaşımını görme imkanını bulurdunuz. Bırakın bizimle uğraşmayı.

“KURBAĞANIN GÖZÜ PATLADI”

Genel Başkanımız size milletin derdine derman olacak 13 maddelik bir önlem paketi önerdi, teşekkür edeceğinize bizi döviz baronlarıyla işbirliği yapmakla suçladınız. ‘Beni mahkemeye ver, kimin döviz baronu olduğunu gösteriyim’ dedi, köpürüverdiniz. Ülkeyi borca batırıp emir alır hale getirdiniz. Şimdi diyorsunuz ki ‘biz ekonomiyi iyi yönettik, suçlu olan bana emir veren’. Ekonomiyi bunların karşısında bu kadar savunmasız bırakan kim, bu kadar kırılgan hale getiren kim?

Kurbağanın gözü patladı. Siz sadece konuşuyorsunuz; dış güçler, Kılıçdaroğlu, CHP, şunlar bunlar… ‘Londra’dan, New York’tan borç bulamazsak, Çin’den, Katar’dan alırız’ demeler. Aile boyu yurt dışı ziyaretler, el sıkışmalar, şaşa debdebe yaptığınız bu. Yani ortada başka bir şey yok. Söylüyoruz, ekonomiyi gereği gibi, gerektiği gibi tahkim edin, oyalamacılık, lafçılık, rantçılık yapmayın, milletin derdine derman olun.

“SABAHTAN AKŞAMA KADAR CHP’Yİ KONUŞUYORLAR”

AKP Sözcüsü şunu demiş; ‘önemli olan burada işleyen bir piyasa ekonomisine sahip olmamız’. Bu hiçbir şeyden haberleri olmadığını gösteriyor, piyasa falan kalmadı. Üç gün sonrasını göremeyen tüccar fiyat veremiyor. Yerel basın kağıt alamıyor, kağıt bulamıyor. Vadeli satış denen bir şey kalmadı. Her şey peşinle, nakitle alınıp satılıyor. Habur sınırında un kamyonları bekletiliyor, önceden bağıtlanmış kontratların yerine getirilmesiyle ilgili ihracatların yapılmasına izin vermiyorlar. Buralarda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Konkordatolar, iflaslar… Hala buradan dönülebilir, tedbir alınırsa. Ama ortada tedbir yok, sabahtan akşama kadar ‘CHP’yi, genel başkanını nasıl etkisiz hale getirebiliriz’ diye konuşuyorlar. Başka bir iş yapmıyorlar.”

“AÇ TAVUKLAR KENDİLERİNİ DARI AMBARINDA SANMASINLAR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, “Muharrem İnce’nin katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kapıyı kapatmadığının” belirtilmesi üzerine, “Sayın İnce CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var. Dolayısıyla bununla ilgili daha fazla bir şey söyleyemem” dedi.

Öztrak, yerel seçimlere ilişkin, “Olağanüstü MYK toplantısında gerçekleştirilen simülasyonda Tekirdağ dahil 9 belediyenin kaybedilebileceği şeklinde bir yorumun yer aldığı belirtiliyor ne dersiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Tekirdağ niye bu kadar çok ortada biliyor musunuz? Tekirdağ, Sayın Erdoğan’ın ‘sıfır çektik’, ‘içimde ukdedir’ dediği tek il. Dolayısıyla Tekirdağ üzerine özel bir harekat düzenlemiş görülüyor ama ben de diyorum ki o ilin milletvekili olarak, Halep oradaysa arşın burada. Siz bir türlü Halep’i bulamıyorsunuz ama biz arşını gayet iyi kullanırız. Geçen defa Tekirdağ’da 12 – 0 sıfır yaptık. Bu defa da 12 – 0 yapacağız. Aç tavuklar kendilerini darı ambarında sanmasınlar. Meydan boş değil, Tekirdağ’da da, diğer söylenen 9 ilde de CHP bütün seçimleri alacak.

“BUNLAR BİZE SÖKMEZ”

Bugünkü sıkıntının nedeni, iktidar artık mahalli idare seçimlerinde başına geleceği görmeye başladı. Bunu gördüğü için seçimlere kadar CHP’yi etkisizleştirmek istiyor. CHP’nin içinde bir kavga çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bunlar bize sökmez, bu çabaların hiçbir etkisi olmayacaktır ve CHP önümüzdeki yerel seçimlerde çok yüksek bir oy alacaktır. Bundan sonra da özellikle tek adam parti devletinin frensiz, kontrolsüz, dengesiz gidişinin önüne geçecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.