Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Rino virüs Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

CHP’li Öztrak’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “CHP olarak mahalli idareler seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz, bu da ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu mahalli idareler seçimi belki de ana muhalefetin sonu olacak” sözlerine yanıt verdi.

Öztrak, “Şimdi mahalli idareler seçimlerinin birilerinin sonu olacağını yavaş yavaş anlamaya başladı, öteden beri söylüyorum. CHP olarak mahalli idareler seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceğiz, bu da ucube tek adam parti devleti rejiminin sonu olacak. Öyle anlaşılıyor ki bunu görmeye başladığı için de şimdi ‘mahalli idareler seçimi belki de ana muhalefetin sonu olacak’ diyor. Bu tür değerlendirmeler yaparken de dikkatli olması lazım, sonuç itibariyle devletin başında bulunuyor. Yürütme erkini elinde bulundururken kimsenin sonunu başını tahmin etme noktasında değil. Bunu böyle yapmaya başladığı andan itibaren başka algılara da yol açabilir” diye konuştu.

“ANDIMIZIN NERESİNE KARŞI OLDUKLARINI ÇIKIP AÇIKLASINLAR”

Danıştay’ın “Öğrendi Andı” kararına AK Parti’den gelen tepkileri değerlendiren Öztrak, “Bunların kuvvetler ayrılığına hukukun üstünlüğüne inanmadığını defalarca söyledik. İşlerine geldiği zaman ‘bağımsız yargı’ deyip arkasına sığınıyorlar, işlerine gelmediği zaman demediklerini bırakmıyorlar. Danıştay yürütmeyi denetlemek için var. Danıştay bunların yanlışını düzeltince hemen ayağa kalkıyorlar, neden, çünkü tek adam yanlış yapmaz, kendi kararından başkasını tanımaz. Danıştay’ın bir kez daha hatırlattığı gibi Atatürk milliyetçiliğini esas alan andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, kimseyi ayrıştırmaz” dedi.

Şimdi eğer hukuk varsa andımızın tüm okullarda yeniden okutulmaya başlanacağını söyleyen Öztrak, “Hiç unutulmasın büyük devletler gelenekleriyle yaşar ama beklediğimiz bir şey daha var; madem bu kadar yaygara koparılıyor, AKP’nin genel başkanı ve yöneticilerinin andımızın neresine karşı olduklarını çıkıp açıklamalarını bekliyoruz” diye konuştu.

“KONSOLOSUN DOKUNULMAZLIĞI YOK, GİTMESİNE BİLEREK GÖZ YUMULDU”

Öztrak, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi olayının ise giderek daha karanlık bir hal aldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Cevaplanması gereken çok önemli sorular var; böyle bir cinayetin odasında işlendiği söylenen konsolosun yurt dışına çıkmasına nasıl izin verildi? Viyana Sözleşmesi’ne göre konsolosluk memurlarının ağır suç halinde gözaltına alınmaları, tutuklanmaları mümkün. Yani ülkesine kaçan konsolosun AKP Sözcüsünün dediği gibi dokunulmazlığı falan yoktur, gitmesine bilerek göz yumulmuştur.

Türkiye bu konuyu neden deşelemiyor, milletimizin bilmediği hangi hesaplar var? Niye cinayetle ilgili açıklama yapmak için Salı gününe kadar bekliyorsunuz? Bugüne kadar millete açıklamadığınız nedir? Neden bu açıklamayı ABD Başkanı Trump’la görüşme yaptıktan sonra gerçekleştiriyorsunuz?”

AF GERİLİMİ: “SEYREDİYORUZ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, AK Parti ile MHP arasındaki af teklifi tartışmasına ilişkin de, “Öyle görünüyor ki bazı konularda ortaya ciddi görüş ayrılıkları çıkıyor. Tarafların yaklaşımlarının ne olacağını biz de seyrediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.