Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

CHP’li Sağlar Kız Öğrencilerin Devlet Yurdundan Kaçırılması İddialarını Meclis’e Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Binali Yıldırım’a “Devlete ait olan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurduna silahlı kişilerin hiçbir güvenlik önlemi ile karşılaşmadan gelerek bir kız öğrenciyi kaçırdığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

CHP’li Sağlar, Zonguldak’ta KYK'ya bağlı Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda dört günde iki kız öğrencinin kaçırıldığı iddiaları hakkında Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Sağlar, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Devlete ait olan Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurduna silahlı kişilerin hiçbir güvenlik önlemi ile karşılaşmadan gelerek bir kız öğrenciyi kaçırdığı iddiası doğru mudur?

Ailelerinden uzak kız öğrenciler devletin yurdunda güvende olmazsa nerede güvende olacaktır?

İddialara göre kız yurdunun içerisinde kalan inşaat işçilerinin orada olmasına gönlünüz razı oluyor mu? Aileler kızlarını size inşaat işçileri ile beraber kalsın diye mi emanet etmiştir? Eğer bu iddialar doğru ise, bu durumu düzeltmek adına bir adım atacak mısınız?

İddialara göre yurt müdürünün kaçırılan kız öğrenciler için ‘kuyruk sallamalarından’ kaynaklandığını söyleyip, hiçbir işlem yapmadığı doğru mudur? Şayet doğru ise bu yurt müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Bu zihniyetteki bir müdüre aileler kızlarını nasıl emanet edeceklerdir?

Yurdun tenha, sokak lambalarının olmadığı karanlık bir yerde olması sebebi ile kız öğrenciler tedirgin olmaktadır. Bunun için herhangi bir çalışma yapacak mısınız?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.