CHP’li Sarıbal’dan AKP’ye: “Ödemiş De Mitinge Gelecek Mi?”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ve Bursa’daki kamu çalışanlarının Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Bursa’da düzenlediği mitinge katılmaları için zorlandığına dair iddialara ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının cep telefonlarına gönderilen mesajlarla mitinge katılmalarının istendiğine dair bilgilerin kendilerine iletildiğini belirten Sarıbal, yaşananları, “insanları işiyle tehdit ederek zorla alanları doldurma çabası” olarak değerlendirdi.

Bunun Adı: Siyasi Tükenmişlik Sendromu
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, 24 Haziran Seçimlerini kaybetme korkusu yaşadığın belirten Sarıbal, miting alanlarını doldurmak için son çare olarak belediye ve kamu çalışanlarını baskı altına almaya çalıştığını söyledi. Sarıbal, “Halkla dolmayan alanları belediye ve kamu çalışanlarıyla doldurmak AKP’ye seçim kazandırmaz. Onlar da bunun farkında ama ellerinden bir şey gelmediği için insanları mitinglere katılmaya zorluyorlar. Belediye çalışanları ya da kamu görevlileri AKP’li olmak zorunda mı? AKP mitingine katılmak zorunda mı? Eğer böyle bir zorunluluk varsa bunu açıkça ilan etsinler; vatandaşlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin parti devletine dönüştüğü gerçeğini ilk ağızdan öğrenmiş olsunlar. AKP’nin bu yaptığı açık şekilde hukuksuz bir uygulamadır. 24 Haziran Seçimlerini kaybetme korkusu, kimyalarını bozuyor. AKP’nin içinde bulunduğu bu durumun adı “Siyasi Tükenmişlik Sendromu”dur.” dedi.


Ödemiş De Mitinge Gelecek Mi?
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık taşıma kalabalıklarla miting yapmaktan başka çaresi kalmadığını belirten Sarıbal, “Memleketin ekonomisi büyük bir çöküş yaşarken, tarımsal ithalat ve girdi maliyetleri yüzünden çiftçi nefes alamazken, eğitimden sağlığa, dış politikadan kamu yönetimine kadar bir dizi derinleşmiş sorun çözüm beklerken, en büyük seçim projesi “Millet Kraathaneleri” yapmak olan bu iktidardan halkımız bir an önce kurtulmak istiyor. Dolayısıyla mitinglerine gitmek de istemiyor, gitmiyor. AKP de çevre ilçelerden, illerden mitingin yapıldığı yöreye kitleleri taşıyor. Bakın, en son Denizli mitinginde alandakiler “Ödemiş seninle gurur duyuyor!” diye slogan atıyor. İş artık ayyuka çıkınca, Erdoğan “ya arkadaşlar Denizli’de de mi Ödemiş var?” diye sitem ediyor. Buradan AKP’li muhataplarına soruyorum, acaba Ödemiş de mitinge gelecek mi?” dedi.
Bursa’daki Belediye çalışanlarının ve kamu görevlilerinin zorla mitinge gelmeleri için mesaj atıldığı iddialarının üzerine gitmeyi sürdüreceklerini belirten Sarıbal, “Ne yaparlarsa yapsınlar, halkın değişimden yana gösterdiği kararlı tutumu değiştiremeyecekler. 24 Haziran’dan sonra emekten, eşitlikten, barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana adil, her açıdan kalkınan ve yaşanabilir bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.