CHP’li Sertel: “Belli Suçlara Yönelik Af Çıkarılması Belki De Türkiye’nin Hayrına Olabilir”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  denetimli serbestliğin yükseltilmesini ve sürenin en az 3 yıl olmasını önerdi. Tutuklu ve hükümlü ailelerinin bazı suçların kapsam dışı bırakılması kaydıyla bir imza kampanyası başlattığını ve af taleplerinin olduğunu belirten Sertel, “Belli suçlara yönelik af çıkarılması belki de Türkiye’nin hayrına olabilir” dedi.

“BETON ÜSTÜNE SERDİKLERİ YATAKLARDA YATIYORLAR”

Sertel, bazı tutuklu ve hükümlü aileleriyle birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında cezaevlerinde inanılmaz bir yığılma olduğunu belirterek, “Var olan kapasitenin çok üstünde bir mahkum sayısı var. Onlar ne yazık ki cezaevlerindeki koğuşlara sığamaz noktaya geldiler. Beton üstüne serdikleri yataklarda yatıyorlar. Tuvalet önlerinde yatıyorlar” dedi.

15 Haziran 2017 tarihi itibarıyla Türkiye’de ceza infaz kurumlarında 85 bin 105 tutuklu, 139 bin 773 hükümlü olmak üzere toplamda 224 bin 878 insanın cezaevinde olduğunu kaydeden Sertel, “AKP iktidarında 2002 ile 2017 hükümlü oranında ve tutuklu sayısında yüzde 377 artış var” dedi.

Tutuklu ve hükümlü ailelerinin bir imza kampanyası başlattığını ifade eden Sertel, şunları kaydetti:

“Bu dilekçelerde bazı suçların kapsam dışı bırakılması kaydıyla cezaevlerinin boşaltılmasına ve cezaevlerinde yatanların artık bu ızdırabına bir son vermek gerektiği noktasında bir talepte bulunacaklar.

Buradan Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Cezaevleri hınca hınç dolu, adım atacak yer yok.”

DENETİMLİ SERBESTLİK ÖNERİSİ

Cezaevlerinde tutuklu 2784 çocuk bulunduğunu kaydeden Sertel, “Buradan Adalet Bakanı’na öneriyorum. Denetimli serbestlik, kelepçeli özgürlük, prangalı özgürlük… Denetimli serbestliğin yükseltilmesi noktasında buradan çağrıda bulunuyorum” önerisini yaptı.

Basın toplantısına katılan tutuklu ve hükümlü ailelerinin, “Biz af istiyoruz” sözü üzerine Sertel, “Siz yazdınız, dilekçede af istemişsiniz. Belli konularda, onu Adalet Bakanlığına ileteceksiniz. Belli konularda mahkum ailelerinin af talebini de burada sevgili arkadaşımın uyarısı üzerine dile getirmiş oluyorum. Belli suçlara yönelik af çıkarılması belki de Türkiye’nin hayrına olabilir. Bugün itibarıyla Adalet Bakanlığına bu dilekçeyi vereceklerdir” diye konuştu.

“Denetimli serbestliğe ilişkin bir öneriniz oldu, bunun için bir süre öngörünüz var mı?” sorusuna Sertel, “Benim talebim daha çok özgürlüğü dışarıda yaşayarak kontrollü bir mahkumiyeti öneriyorum. O sürenin de en az 3 yıl olması gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.