Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu çukurova belediye başkanı soner çetin EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin

CHP’li Sertel İhalesiz Satılan Kupon Arazileri Meclis’e Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de Milli Emlak tarafından değerinin çok altında ve ihalesiz olarak satılan arazileri Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “Devletin çok değerli arazileri değerinin çok çok altında ihalesiz olarak satılıyor ve kime satıldığı açıklanmıyor. Devlet arazilerinin hangi kişi veya kurumlara peşkeş çekildiğini öğreneceğiz” dedi.

Gazeteci Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme taşıdığı arazi satışını gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

“Gazeteci arkadaşımız Murat Ağırel, İzmir, Çeşme Alaçatı’da bedeli 44 Milyon TL olan 14.709 m2 arsanın 28 milyon liraya satıldığını açıkladı. Yine İzmir Selçuk’ta bedeli 241 Milyon TL olan 161.223 m2 arsanın 142 milyon liraya satıldığını açıkladı. Ben de Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Bu ihalesiz satışlarda devletin değerli arazilerini kimler aldı diye sorduk. Cevabını bekliyoruz. Şimdi ticari sır diye açıklamasalar da inşaat yapmak için ruhsat aldıklarında kimin veya kimlerin aldığı mutlaka ortaya çıkacaktır. Neden ihalesiz satıldı? Başka alıcı yok muydu? İleride otel veya başka bir tesis yapılacak değerli bir arazinin ihalesiz satılmasını kabul etmek mümkün değil. Herkesin hakkı olan devlet arazilerinin bir takım kişi veya kurumlara peşkeş çekilmesinin peşini bırakmayacağız.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:

1-      İzmir, Çeşme Alaçatı’da bedeli 44 Milyon TL olan 14.709 m2 arsanın 28 milyon liraya satıldığı doğru mudur?

2-      İzmir, Çeşme Alaçatı’da satılan arsa için ihaleye çıkılmış mıdır? Bu arsa hangi kişi veya kuruma ne kadar bedelle satılmıştır?

3-      İzmir Selçuk’ta bedeli 241 Milyon TL olan 161.223 m2 arsanın 142 milyon liraya satıldığı doğru mudur?

4-      İzmir Selçuk’ta satılan arsa için ihaleye çıkılmış mıdır? Bu arsa hangi kişi veya kuruma ne kadar bedelle satılmıştır?

5-      İzmir ili sınırları içerisinde ihalesiz satılan araziler hangi büyüklükte ve hangi bölgededir? İhalesiz satılan arazileri hangi kişi veya kurumlar almıştır?

6-    Arazilerin ihalesiz satılma gerekçesi nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.