Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP’li Şevkin: “30 Ağustos Milli Bir Ruhtur”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da büyük bir kahramanlık destanı yazan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve ülkesinin bağımsızlığı için canını hiçe sayan tüm kahramanları minnet ve saygıyla andı.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, milli bayram olan 30 Ağustos ruhunu her zaman canlı tutacaklarını vurguladı.

“ÜLKESİNİ SEVEN HERKES 30 AĞUSTOS ONURUNU YAŞAMALIDIR”

Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlattığı büyük taarruzun 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandığına işaret eden Dr. Şevkin, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen ‘Büyük Taarruz’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş felsefesinde iyi okunması, gelecek kuşaklara doğru aktarılması gereken önemli bir destan olduğuna işaret etti.

SAYGI VE MİNNETLE ANDI

Günümüzde bazı odaklar tarafından adeta görmezden gelinen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir ulusun küllerinden yeniden doğmasının onurlu bir kanıtı, belgesi, göstergesi olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Bu topraklarda yaşayan her birey, ülkesini seven her insan 30 Ağustos’un büyük bir direniş öyküsü, büyük bir destan ve Türkiye topraklarının korunması için kahramanların canlarını siper ettiği milli bir gurur ve zafer bayramı olduğunu bilmeli, onurla, gururla bu bayramı kutlamalıdır” diye konuştu.

Büyük Taarruz’un kurtuluş yıllarında işgalci güçlere son ve kesin darbenin vurulmasını sağlayan bir harekat olduğunun unutulmaması gerektiğini anımsatan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal’in zaferden sonraki ilk törende işaret ettiği gibi “Milli ruhu hep birlikte canlı tutmalıyız” diye konuştu.

Dr. Şevkin, Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanca mücadele eden tüm atalarımızı rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.