Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Yıldız Tilbe demet akalın zorlu psm Sertab Erener gülben ergen Aleyna Tilki veli ağbaba Ebru Gündeş

CHP’li Şevkin: “9 Bin 500 Seyahat Acentası Çaresiz Bırakıldı!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, pandemi nedeniyle 6 aydan bu yana kepenk kapatmak ve evde oturmak zorunda kalan seyahat acentalarının zor durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Türkiye’deki 9 bin 500 seyahat acentasının Covid-19 nedeniyle iş yapamaz durumdayken Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) turizmcilere 20 milyon liralık hibe uygulaması gerçekleştirmesinin haksızlık olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.

Getirdikleri yabancı turistlerle döviz açığının kapatılmasına ciddi katkıda bulunan ve turizmin lokomotiflerinden olan seyahat acentalarının koronavirüs sürecinde zor anlar yaşadığı gibi bir de üvey evlat muamalesi gördüğüne dikkat çeken Dr. Şevkin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.

CHP’li Dr. Şevkin, seyahat acentaları için şu sorulara yanıt arıyor:

“Getirdikleri turistlerle Türkiye’deki döviz açığının kapatılmasına ciddi katkı yapan seyahat acentaları 6 aydır evde otururken, birçoğu kepenk kapatırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizmcilerine hibe verilmesinin nedeni nedir? Bu uygulama ile Türkiye’deki seyahat acentaları üvey evlat muamelesi görmüş olmuyor mu? Bu durumu nasıl izah edeceksiniz? KKTC’deki turizmcilere uygulanan hibe destek programından bu yana önergenin yanıtlandığı tarihe kadar Türkiye’ye bu yolla kaç yabancı turist gelmiş, ne kadarlık bir döviz girdisi oluşmuştur? Türkiye’deki 9500 seyahat acentasının koronavirüs sürecinden daha fazla olumsuz etkilenmemesi için Bakanlığınızın alacağı önlemler var mıdır? Yoksa neden? Varsa nelerdir? KKTC’deki turizmcilere uygulanan hibe destek programını Türkiye’deki seyahat acentaları için de düşünüyor musunuz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.