Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

CHP’li Şevkin, “Çocuklarımız Vakıfların İnisiyatifine Bırakılamaz”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çocukların, gençlerin vakıf ve derneklerin inisiyatifine bırakılamayacağını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye genelinde 413 dernek, 385 vakıf yurdu olduğunu  bildirdi. MEB’in yanıtına göre Türkiye’deki toplam 798 dernek ve vakıf yurduna 2019 yılında 386 bin çocuk yerleştirildiğini belirten Dr. Şevkin, “Çocuklarımız, vakıfların inisiyatifine bırakılmamalı” diye konuştu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi vererek Türkiye’de öğrenci yurtlarına ilişkin bilgi talep eden Dr. Şevkin’e yanıt veren Milli Eğitim Bakanlığı, yemekli ve yemeksiz öğrenci yurtlarının açılmasına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yetkilendirildiğini belirterek 413 dernek, 385 de vakıf yurdunun bulunduğunu kaydetti. 

386 BİN 501 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRİLMİŞ!

82 ilde, 236 ilçede ve 5 adet de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) olmak üzere toplam 782 tane de öğrenci yurdunun bulunduğu bilgisine yer verilen bakanlık açıklamasında “2019 - 2020 eğitim öğretim yılında 434 bin 990 öğrencinin yurt başvurusunda bulunduğu, 386 bin 501 öğrencinin yurtlara yerleştirildiği” belirtildi.  Yanıtta vergi muafiyeti tanınan vakıf ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere beslenme ve barınma yardımının yapıldığı da vurgulandı.

“DEVLET, ÇOCUKLARIMIZA BAKMAK ZORUNDA”

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016’da 10’u küçük kız öğrenci, 1’i yurt müdürünün kızı, 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınına dikkat çeken Dr. Şevkin, küçük çocukların zorunlu olarak, başka seçenekleri olmadığı için taşımalı ve yatılı eğitim sistemine dahil olmak zorunda kaldığına işaret etti.

Taşımalı eğitim sisteminin yanlışlığına da vurgu yapan Dr. Şevkin, “Aladağ’daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın kendi köylerinde okuyabilecekleri bir okul yoktu. Devlet yurtları mutlaka artmalı. Evlerinden uzakta yurtlarda kalan küçük çocuklar anayasal hak gereği devletin kontrolünde olmalı, eğitim ve yurtlar devletin asli görevleri arasındadır” diye konuştu.
CHP’li Dr. Şevkin, çocukların vakıf ve derneklerin inisiyatifine bırakılamayacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.