Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Şevkin, “Tüm Ticari Araçlarda ÖTV Yüzde 9’a Çekilsin”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Adana ve ilçelerde yaşayan vatandaşların yanı sıra Türkiye’deki tüm vatandaşları ilgilendiren konularda hak arama mücadelesini aralıksız sürdürüyor.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve Bakan Berat Albayrak’ın da hazır bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Dr. Şevkin, Adana’ya 17 yıldan bu yana siyasi iktidarlar tarafından gerekli ve yeterli desteğin verilmediğini vurguladı.

Adana belediyelerinin İller Bankası hibe fonları ve kredilerinden yeterli miktarda yararlandırılmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Bakan Albayrak’a, “2020 yılında yine partizanlık mı yapılacaktır?” sorusunu yöneltti.

HASTANELERE BÜTÇE VAR MI?

CHP’li Dr. Şevkin, Bakan Albayrak’tan “Adana’daki Devlet Hastanelerine, Ceyhan İlçe Devlet Hastanesi’ne, Ceyhan Enerji Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ne, Karataş-Yumurtalık sahil yoluna ayrılan bir bütçe kaleminiz var mıdır?” sorularına da yanıt vermesini istedi.

PSİKOTEKNİK RAPORLARI VE ÖTV İNDİRİMİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Komisyon toplantısının ardından Meclis Genel Kurulu’na geçen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, burada da gündem dışı söz alarak ticari araç sürücülerinin sorunlarına değindi. Ticari araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının ayrım yapılmadan yüzde 9’a çekilmesini talep eden Dr. Şevkin, ticari araç sürücülerinin psikoteknik açıdan uygunluğunu gösteren “Psikoteknik Değerlendirme Raporları”nı temin etme süresinin 1 Aralık 2019’da sona ereceğini, bu sürenin uzatılması gerektiğini söyledi.
Psikoteknik merkezlerinin yetersizliği, günlük testlerin 08.00 ila 13.00 saatleri arasında gerçekleşmesi nedeniyle 1 Aralık’a kadar tanınan sürenin yetersizliğine işaret eden Dr. Şevkin, “Vatandaşımızın daha rahat ortamda raporlarını alabilmesi için Türkiye genelinde yüz binlerce insanı ilgilendiren bu önemli konuyu dikkatinize sunuyor ve şoförlere tanınan sürenin en az 2 ay daha uzatılmasını talep ediyorum” dedi.

ÖTV, TÜM TİCARİ ARAÇLARDA YÜZDE 9’A ÇEKİLSİN

Öte yandan 2016 yılında yürürlüğe giren ilgili kanun maddesiyle ticari araçlarda bir defaya mahsus uygulanan ÖTV indiriminin yeniden hayata geçirilmesini isteyen Dr. Şevkin, “Taşımacılık yapan esnafın araçlarını değiştirmesiyle kalite artacak, yolcuların daha rahat ve güvenli seyahat etmesi sağlanacaktır. Akaryakıt fiyatları, vergiler, servis masrafları ve trafik sigortalarının yüksekliği ülke çapında tüm esnafları zor durumda bırakmaktadır. Halihazırda sınırlı olarak yüzde 9 oranında uygulanan ÖTV tüm ticari araçları kapsamalı ya da ÖTV muafiyeti tüm ticari araçlar için aynı oranda belirlenmeli ve sürekli hale getirilmelidir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BütçeAdana
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.