Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

CHP’li Şevkin’den Polislere 3600 Ek Gösterge İçin Kanun Teklifi

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) polislerin ek göstergelerinin 3600’e yükselmesini öngören kanun teklifi sundu.

Dr. Şevkin, yasa teklifiyle hayatın her alanında vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyan, suç soruşturmasından terörle mücadeleye, stadyumlardan, trafiğe kadar her alanda fedakarca görev yapan polis memurlarının emeklilik hayatlarının refah içinde geçmesini sağlamak, Anayasanın 5. maddesi gereğince devlete verilen görevin ifasıyla, kişilerin ve toplumun refah huzur ve mutluluğunun sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin gerekçesini anlatan Dr. Şevkin, kanunda 12 hizmet sınıfından biri olan emniyet hizmetleri sınıfında yer alan polislerin ek göstergesinin üniversite mezunu olan ve diğerleri şeklinde, yüksek öğrenim görenler için birinci derece 3000 diğerleri için birinci derece 1350 olarak düzenlendiğini hatırlattı. Dr. Şevkin, kanun teklifinde yüksek öğrenim görenler için birinci derece için 3600, diğerleri için birinci derecenin 2000’e çıkarılmasını öngördü.

AĞIR ŞARTLARA DİKKAT ÇEKTİ!

Uzun yıllar asayiş görevinde yer alan, tayin gören, eşleri ve çocuklarıyla görevleri gereği gereken zamanı geçiremeyen polislerin, emekli olduktan sonra, çalıştıkları döneme göre hayat şartlarının iyileştirilmesinin Anayasanın 5. maddesi gereğince devletie yüklenen görevler arasında olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, “Ayrıca; terörle mücadeleden trafik kontrolüne, maçlarda futbol sahalarında asayişin sağlanmasından, resmi tören geçişlerine, suç soruşturması çerçevesinde delillerin toplanmasından şüphelilerin takip ve yakalanmasına, cezaevlerinden havaalanlarına kadar yaşantımızın neredeyse tamamında, can ve mal güvenliğimizin sağlanmasında nice fedakarlıkla görev ifa eden polislerimizin görev zorlukları, görev ifa sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda sayılan 11 sınıfa göre daha ağır şartlarda görev yapmaları dikkate alındığında, hakkaniyet gereğince, ek göstergelerinin arttırılarak, devlet tarafından kendilerine daha iyi emeklilik hayatı sağlanması amaçlanmıştır” dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in yasa değişikliği teklifi şöyle:

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE-1 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan I Sayılı Cetvel Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan Veya Aylık Alınan Derecelere Göre Ek Göstergeler kısmında VII. Sayılı Emniyet Hizmetleri Sınıfı aa) Yüksek Öğrenimliler ve bb) Diğerleri şemasında yer alan ve birinci derece için gösterilen ek göstergeler aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“aa) Yüksek Öğrenimliler 1. Derece 3600
bb) Diğerleri 1. Derece 2000”
MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.